REUTERS/Vincent West
KUP KRALJA

VIDEO: BARCELONA RAZBILA PROKLETSTVO 'KUĆE TERORA' Rakitić opet u milosti trenera, ali o velikom sudačkom gafu pričat će se danima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2017. 00:04

Nogometaši Barcelone pobijedili su Real Sociedad s 1:0 na Anoeti u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja.

Na taj su način razbili prokletstvo u 'Kući terora', kako u Kataloniji nazivaju stadion Real Sociedada, gdje su prethodno bili bez pobjede u zadnjih osam susreta. Barcelona je posljednji put slavila na Anoeti u svibnju 2007. godine. Od tada je na osam gostovanja doživjela pet poraza uz tri neodlučena ishoda. Sve do večerašnjeg ogleda.

Gol odluke zabio je Neymar u 21. minuti iz jedanaesterca, a Ivan Rakitić započeo je prvu utakmicu za Barcu od 3. prosinca prošle godine i derbija protiv Reala. Zamijenjen je u 69. minuti.

Nakon utakmice su ostali repovi, a iz redova domaćina žalit će se zasigurno na odluku iz 59. minute kada im je dosuđeno zaleđe. Usporena snimka pokazuje pogrešno, jer je Zurutuza, koji je imao čisti zicer, bio u dozvoljenoj poziciji.


Nogometaši madridskoga Atletica slavili su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Kralja kod kuće protiv Eibara s 3-0 i riješili sve dvojbe prije uzvrata za sedam dana.

Atletico je lako došao do pobjede pogocima Antoinea Griezmanna (28), Angela Corree (60) i Kevina Gameira (68), dok je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko ostao na klupi domaće momčadi.

U srijedu je Celta na Bernabeu pobijedila Real Madrid s 2-1, a Alaves u gostima drugoligaša Alcorcona s 2-0.

Linker
15. travanj 2024 19:53