Juan Medina / REUTERS
ŠPANJOLSKI ZADNJI ČIN

VIDEO: LUDA ZAVRŠNICA PRIMERE PRIPALA REALU! Barca slavila, ali Modrić i društvo nisu dopustili iznenađenje! Naslov nakon četiri godine ide u Madrid

Spustio se zastor i u španjolskom prvenstvu. Realu je u zadnjem kolu trebao barem bod kod Malage, bez obzira na rezultat Barcelone, a 'blancosi' su slavili 2:0 te tako osvojili Primeru nakon četiri godine čekanja. Barca je kod kuće dobila Eibar 4:2.
Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2017. 15:15

MALAGA - REAL MADRID 0:2 (Ronaldo 2', Benzema 55')

MALAGA: Kameni - Torres, Villanueva, Hernandez, Ricca - Recio, Camacho - Keko, Fornals, Jony - Ramirez

REAL MADRID: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco, Benzema, Ronaldo

---------------------------------------------------------------

Nogometaši Real Madrida osvojili su naslov prvaka Španjolske - prvi nakon 2012. godine, nakon što su u zadnjem kolu Primere slavili kod Malage s 2-0.

Realu je za naslov bio dovoljan i bod, a prvenstvo je završio s tri boda više od Barcelone koja je na Nou Campu slavila s 4-2 protiv Eibara.

Već u 2. minuti za Real je zabio Cristiano Ronaldo, da bi u 56. minuti, nakon što je vratar Malage Kameni obranio udarac Ramosu, Karim Benzema postigao i drugi gol za "Kraljevski klub", iako iz vrlo dvojbene situacije jer je loptu dirao i branič Reala Varane koji je bio u zaleđu. Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a Mateo Kovačić je ušao u 66. minuti.

BARCELONA - EIBAR 4:2 (Junca 63'(ag), Suarez 73', Messi 76', 90'+2; Inui 7', 61')

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto, Marlon, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

EIBAR: Yoel - Capa, Arbilla, Lejune, Junca - Pena, Escalante, Gacia, Inui - Enrich, Kike

U Barceloni je Eibar do 63. minute vodio 2-0, a oba pogotka je gotovo na istovjetan način - lijevom nogomet u rašlje - postigao Japanac Takashi Inui (7, 61). U 63. minuti je igrač gostiju David Junca zabio autogol, u 73. je na 2-2 poravnao Luis Suarez, a dvije minute kasnije Leo Messi iz penala donosi potpuni preokret, kojeg potvrđuje svojim drugim golom u 90. minuti. Ivan Rakitić je igrao do 71. minute.

Realu je to rekordni 33. naslov prvaka Španjolske, a sada imaju devet više od Barcelone.

Real početkom svibnja očekuje finale Lige prvaka u Cardiffu protiv Juventusa, koji je također danas osvojio naslov u Italiji, dok Barcelona igra finale Kupa Kralja protiv Alavesa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Real Sociedad i Villareal u Europskoj ligi

Nogometaši Villareala i Real Sociedada predstavljat će Španjolsku u Europskoj ligi sljedeće sezone, dok je gubitnik zadnjeg kola Athletic Bilbao.

Bilbao je izgubio 1-3 kod Atletico Madrida u zadnjoj utakmici uopće na stadionu Calderon, a za oproštaj je dva gola zabio Fernando Torres. Poraz Baska iskoristio je Villareal, koji je s 3-1 slavio kod Valencie, te Real Sociedad kojemu je bio dovoljan bod kod Celte (2-2).

Linker
25. travanj 2024 22:56