REUTERS
PREOKRET ZA PAMĆENJE

VIDEO: LUDNICA U SRCU POBUNJENE KATALONIJE Madrid je na koljenima! Real primio dva gola u pet minuta i izgubio okršaj koji je pratio cijeli svijet

Političke tenzije uoči današnjeg gostovanja Real Madrida u katalonskoj Gironi nisu utjecale na redovno odigravanje utakmice 10. kola Primere. Real je u srcu Katalonije i nakon otcijepljenja dočekan bez ijednog incidenta, uzvratio je ranim golom Isca za vodstvo, ali onda je uslijedio veliki preokret i šokantan kraj za Madriđane.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2017. 15:32

GIRONA - REAL MADRID 2:1 (Isco 12'. Stuani 54', Portu 58')

GIRONA: Bounou - Maffeo, Bernardo, Juanpe, Ramalho, Caraballo - Portu, Serran, Pons, Garcia - Kayode

REAL MADRID: Casilla - Nacho, Varane, Ramos, Hernandez - Modrić, Casemiro, Ceballos - Asensio, Ronaldo, Isco

------------------------------------------------------------------------

Nogometaši Real Madrida doživjeli su šokantan poraz na gostovanju kod Girone (1:2) u 10. kolu Primere te sada zaostaju čak osam bodova za liderom Barcelonom.

Girona je ove sezone po prvi puta u povijesti ušla u Primeru i bilo je to prvo prvenstveno gostovanje Reala kod tog malog kluba, iz grada 100 kilometara udaljenog od Barcelone.

Domaći su do povijesne pobjede slavili preokretom jer je danas jako loš i neprepoznatljiv Real poveo u 12. minuti pogotkom Isca i to vodstvo je trajalo sve do 54. minute kada Cristian Stuani iz solo prodora izjednačio. Real je doživio novi šok u 58. minuti kada Cristian Portu petom pogađa mrežu "Kraljevskog kluba".

Igrači Girone su dokraja fanatično branili i obranili pobjedu, koja je posve zaslužena jer su domaćini i u prvom poluvremenu dvaput pogodili vratnicu. Luka Modrić je igrao cijelu utakmicu za Real i dobio je žuti karton potkraj prvog dijela.

Bilo je to i prvo gostovanje Real Madrida u Kataloniji od referenduma za neovisnost.

U podnevnom susretu Getafe je kao domaćin pobijedio Real Sociedad također s 2-1 i također preokretom. Baski su poveli preko Mikela Oyarzabala (2), a klub iz predgrađa Madrida je došao do pobjede golovima Angela (78) i Jorgea Moline (85pen).

Vodi Barcelona s 28 bodova, Valencia je druga s 24 boda, a slijede Real i Atletico s po 20 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 09:19