REUTERS
NA POTEZU JE BARCELONA

VIDEO: POGLEDAJTE POVIJESNU SCENU U LUDOJ UTAKMICI REALA Ronaldo srušio rekord, Modrić mu odmah 'poklonio' penal, a onda je uslijedila drama!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2017. 19:44

Nastavlja se mrtva utrka za naslov prvaka u Primeri. Nogometaši Real Madrida pred svojim su navijačima u 35. kolu španjolskog prvenstva svladali Valenciju sa 2-1 (1-0), a pobjedu im je donio Marcelo golom u 86. minuti te se "kraljevski klub" probio na vrh prvenstvene ljestvice, s tri boda prednosti nad Barcelonom koja od 20.45 igra u gostima kod Espanyola.

Već u drugoj minuti Santi Mina je mogao zalediti Santiago Bernabeu, ali iz dva pokušaja nije uspio svladati Keylora Navasa. Prvo je pucao u njega, a potom u vratnicu.


Cristiano REPLAY

Real Madrid je do vodstva stigao u 27. minuti, kad je s desne strane ubacio Dani Carvajal, a Cristiano Ronaldo neometan glavom sa 7-8 metara poslao loptu u mrežu. Ronaldov pogodak ući će u povijest kao rekordni jer Portugalac je tako postao najbolji strijelac šest najjačih europskih liga u povijesti.


Penalti sobre Modric

Ronaldo je do sada sa 366 pogodaka dijelio prvo mjesto s Jimmyjem Gravesom, legendarnim Englezom, a danas je postao prvi s rekordnih 367 golova. U 56. minuti Ronaldo se i drugi put mogao upisati među strijelce, nakon što je Parejo u kaznenom prostoru povlačio Luku Modrića i skrivio kazneni udarac. No, brazilski vratar Diego Alves pročitao je Portugalca i po treći put u karijeri mu obranio jedanaesterac. Ronaldo mu je samo jednom uspio zabiti sa bijele točke.

Treći na vječnoj listi najboljih strijelaca šest najjačih europskih liga nalazi se Gerd Müller sa 365 golova, a četvrti Lionel Messi sa 345.

Kad nije Real, zabila je Valencia. Daniel Parejo je u 82. minuti sjajno izveo slobodan udarac i pogodio gornji desni kut Realovih vrata za 1-1. Međutim, samo četiri minute poslije ponovno su se veselili navijači Reala. Marcelo se sjurio s lijeve strane prema kaznenom prostoru i desnom nogom pogodio suprotan kut za pobjedu Reala, kojom je madridski klub ponovno zasjeo na prvo mjesto ljestvice s tri boda prednosti pred Barcelonom koja večeras gostuje kod Espanyola. Valencia je sa 40 bodova ostala na 12. mjestu.

Luka Modrić je igrao do posljednje minute, kad ga je Zidane uz ovacije s tribina povukao iz igre, a kapetan hrvatske reprezentacije je u 82. minuti zaradio žuti karton.

Real Sociedad je pobjedom nad Granadom 2-1 ponovno zasjeo na šeso mjesto koje vodi u kvalifikacije Europa lige. Granada je i teoretski izgubila sve izglede za očuvanje prvoligaškog statusa. Vela i Juanmi bili su strijelci za domaću momčad, a Kolumbijac Adrian Ramos za goste.

-----------------------------------------------------------------

Španjolska: 'Petica' Atletica u Las Palmasu

Nogometaši madridskog Atletica s uvjerljivih su 5-0 slavili gostujući u Las Palmasu u 35. kolu španjolskog prvenstva, čime su se ponovno na tri boda odmakli od Seville u borbi za treće mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Već nakon 18 minuta momčad Diega Simeonea imala je tri pogotka prednosti, a Kevin Gameiro dvaput bio strijelac. Kod njegovog prvog pogotka Alen Halilović nije uspio spriječiti prodor Saula Nigueza koji je ubacio na vrh peterca, a francuski napadač uklizavanjem ugurao loptu u mrežu. Osim Gameira, strijelci za Atletico bili su Niguez, Thomas i Torres.

Alen Halilović je igrao do 63. minute za Las Palmas, a domaća momčad je od 65. minute igrala s igračem manje, jer je drugi žuti karton zbog udaranja laktom zaradio Kevin Prince Boateng.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Espanyol od 20.45 sati dočekuje Barcelonu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
15. travanj 2024 20:33