REUTERS/Juan Medina / REUTERS
NEIZVJESNA BITKA

VIDEO: REAL MADRID U DRAMATIČNOM OKRŠAJU ŠOKIRAO LJUTE RIVALE Prvi trofej sezone nadomak je ruke, Ronaldo utišao Nou Camp

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 13. kolovoz 2017. 11:29

BARCELONA - REAL 1:3

BARCELONA Stadion Camp Nou. Gledatelja: 92.000. Sudac: De Burgos Bengoetxea.

STRIJELCI: 0:1 - Pique (50 - ag), 1:1 - Messi (77 - 11m), 1:2 - Ronaldo (80), 1:3 - Asensio (90)

BARCELONA (4-3-3)
Ter Stegen - Vidal, Pique, Umtiti, Jordi Alba - Rakitić (od 83. Alcacer), Busquets, Iniesta (od 68. Sergi Roberto) - Messi, L. Suarez, Deulofeu (od 59. D. Suarez). TRENER: Ernesto Valverde.

REAL (4-4-2)
Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Isco, Kovačić (od 68. Asensio) - Benzeme (od 58. Ronaldo), Bale (od 81. Vazquez). TRENER: Zinedine Zidane.

CRVENI KARTON: Ronaldo (82 - drugi žuti).
Uzvratna utakmica 16. kolovoza u 23.00.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dva “monoplista” španjolskog nogometa, Barcelona i Real, ukrstili su mačeve odmah na početku sezone. Mjesto okršaja - Nou Camp, ulog - španjolski Superkup. Prvu od dvije bitke, lako moguće i ključnu, dobio je Real Madrid s 3-1, golovima Piquea (50. autogol), Ronalda (80.) i Asensija (90.), Utješni pogodak je za katalonski klub dao zabio Lionel Messi (77. iz penala).
Barcelona je u novu sezonu krenula s novim trenerom, Ernesteom Valverdeom, igrački je kadar oslabljen za Neymara, a njegovo pojačanje još nije na vidiku. Do tada će upražnjeno mjesto popunjavati Deulfeu, uz Suareza i Messija. Ivan Rakitić zauzeo je standardnu poziciju u veznom redu, ali Hrvat nije odigrao posebno briljantnu partiju.


Barcelona vs Real Madrid 1-3 - All Goals... by footballgoalshow

Real se (još) nije znatno igrački pojačao, Zinedine Zidane u rukama ima prošlosezonsku šampionsku momčad, osim što mu je u ovoj utakmici nedostajao suspendirani Luka Modrić, dok je još nedovoljno spremni Cristiano Ronaldo susret započeo na klupi. Na Modrićevo mjesto uskočio je Mateo Kovačić, a Zidane je natrpao sredinu i uz standardne Kroosa i Casemira priljubio Isca, koji je na papiru trebao biti klasična desetka, iza dvojice napadač - Benzeme i Balea.
Real je prije nekoliko dana došao do prvog trofeja nove sezone, pobijedivši u Skoplju Manchester United i, zapravo, samo nastavio prošlosezonsku žetvu srebrnine.

Pomalo je sablasno djelovala atmosfera Nou Campa, gledatelji nisu bili previše oduševljeni predstavom dviju momčadi. Kako i bi, kada su umjesto driblinga, lijepih poteza i golova, prvo poluvrijeme obilježili oštri startovi, a sudac Bengoetxea se svako malo lovio za džep, kartonirajući igrače. Međutim, prekršaji su većinom bili plod zakašnjelih reakcija, iako je “mesarski” ulaz Casemira na Messiju dobro oznojio obožavatelje Barçe. Sramežljivi Messi je svoju prisutnost najavio udarcem iz slobodnjaka, koji je završio malo iznad gola. I dalje malo spori od priprema, igrači Barcelone i Reala pružili su poluvrijeme za zaborav.

No treba istaknuti jako dobru igru Kovačića (izašao zbog ozljede u 67.) u fazi obrane, gdje je s nekoliko klizećih startova razbijao polukontre Katalonaca. Gledajući igru, nekako je najbolji dojam ostavio Isco, igrač od 700 milijuna eura, koliko iznosi njegova otpusna klauzula, koju je Real objesio nakon potpisivanja novog ugovora. Španjolski veznjak često se izvlačio na lijevu stranu, napadajući Vidala i lomio ga driblinzima. Tako je u 37. minuti probio bok i vratio povratnu loptu na Balea, a udarac Velšanina brani Ter Stegen. To je ujedno bila i najbolja prilika gostujućeg sastava.

Na teren su u drugom dijelu izašle dvije puno odlučnije momčadi. Igrači su očito odlučili pružiti navijačima nešto za plaćenu kartu. Marcelo je probio desni bok katalonskog kluba, a Pique zabija u vlastitu mrežu. Odgovor Barcelone stigao je 20 minuta kasnije. Suarez vara Navasa, koji ga dira u 16-ercu i iznuđuje 11-erac. Messi kapitalizira najstrožu kaznu i poravnava rezultat. Cristiano Ronaldo imao je gorko-slatki nastup u Superkupu. Nakon kombinacije s Iscom, Ronaldo izlazi u kontru, varkom tijela se rješava tragičara Piquea i s vrha kaznenog prostora pogađa daljnji kut Ter Stegena za 2-1.

Ubrzo nakon toga Ronaldo se našao u duelu s Umtitijem, pada u kaznenom prostoru, ali umjesto penala, Portugalac dobiva drugi žuti karton zbog simuliranja, što mu je bio isključujući jer je kod proslave pogotka skinuo dres. Do kraja je Asensio omogućio Zidaneu nešto jednostavniji uzvrat, ponovivši Ronaldov poučak te na sličan način pogađa ovaj put bliži kut nemoćnog Ter Stegena.

-------------------------------------------------------------------------------------

94' - KRAJ UTAKMICE

90' - GOOOL ZA REAL MADRID!! Asensio je dovršio jednu kontru i sjajno zabio za 3:1

82' - drugi žuti karton za Ronaldo. Maloprije je dobio opomenu zbog skidanja dresa kod gola, a sad zbog simuliranja. Prilično 'blesavo'...

80' - GOOOL ZA REAL!! Sjajni Cristiano Ronaldo je zabio za 2:1

76' - GOOOL ZA BARCELONU!! Suarez je izborio penal iako kontakta nije bilo, a Lionel Messi realizirao 11-erac za 1:1, slavlje na tribinama

67' - Mateo Kovačić je izašao iz igre nakon što je pretrpio jedan udarac, ali trebao bi biti ok. Umjesto njega u igri je Asensio

59' - sve više pritišće Barcelona u ovim trenucima, Navas spasio Real sjajnom intervencijom

55' - velika šansa za Real, Dani Carvajal je bio sam na nekoliko metara od gola, golman u padu, ali blokirano je na crti

50' - GOOOL ZA REAL! Gerard Pique je nespretno skrenuo jedan ubačaj u vlastitu mrežu, vode gosti

46' - počelo je 2. poluvrijeme

45' - malo smo vidjeli u prvih 45 minuta, gotovo pa ništa, osim nekoliko sporadičnih udaraca

25' - prva prava prijetnja Barcelone, Lionel Messi je pokušao, ali preko vrata

18' - prvi ozbiljniji udarac na utakmici. Isco je zavaljao braniče Barce i pucao, ali pored gola

15' - zasad nismo vidjeli niti jednu šansu na bilo kojoj strani, prava kamilica na Camp Nouu

1' - Počela je prva utakmica Španjolskgo superkupa između Barcelone i Real Madrida na Camp Nouu

Linker
20. travanj 2024 12:11