Screenshot: Youtube
GOLGETERSKA KRIZA

VIDEO: SUIGRAČ SE ZBOG RONALDA UHVATIO ZA GLAVU, A NAVIJAČI SU GA IZVIŽDALI 'On je ovisan o golovima, ali nije stroj'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2016. 13:31

Nakon minimalne 2:1 pobjede Real Madrida i Athletic Bilbaa svi pričaju o potezu Cristiana Ronalda. Ali ne zato što je Ronaldo zabio spektakularan gol, već zato što je, čini se, tražio poništenje pogotka svog suigrača, ali i ponovo je u prvi plan izbila Portugalčeva sebičnost.

Naime, Alvaro Morata zabio je u 83. minuti pobjednički gol za 2:1, a španjolski mediji istaknuli su zanimljiv detalj i Ronaldovo podizanje ruke kod gola, gestu kojom je, kako izgleda, tražio zaleđe.

Što je Ronaldo zapravo želio učiniti podizanjem ruke pitaju se i Marca i As. Zaključuju kako je to bila instinktivna reakcija kojom je želio poručiti 'Čisti je gol, bez zaleđa'.

Ronaldo se u susretu inače pošteno ispromašivao, a strijelac pobjedničkog gola ga je branio.

"Kada ste navikli da zabijate skoro 70 golova po sezoni postanete ovisini o golovima. Za nas je on najvažniji igrač u momčadi i nadam se da će zabiti puno golova, ali nije stroj, nego čovjek. I on ima pravo na promašaj iako je s drugog planeta", komentirao je Morata.

Ronaldo je protiv Bilbaa uputio čak 11 udaraca prema suparničkom golu, ali nije zabio i ostao je na svega dva gola u šest nastupa. U sudačkoj nadoknadi gledatelji su ga izviždali zbog sebičnosti kada je u sjajnoj situaciji za Real pucao radije nego da doda usamljenim suigračima Toniju Kroosu i Mateu Kovačiću koji su bili u naletu.

Inače mirni Kroos širio je ruke u nevjerici, a gledatelji su ga počastili zvižducima.

"Cristiano radi naporno kako bi zabijao golove, ali najvažnija je momčad", komentirao je Gareth Bale, dok se Marcelo nadovezao: "Naravno da Cristiano želi zabiti i to je normalno za strijelca, ali on je igrač koji puno pomaže momčadi i ne samo golovima, već svojim radom na terenu".

Linker
24. travanj 2024 00:29