Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
NEIZVJESNA UTRKA

ZIDANE SE 'IGRA SA ŽIVOTOM' Nastavlja se tijesna bitka za Primeru: Real bez osovine momčadi kod Deportiva, Barceloni najlakši mogući posao

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. travanj 2017. 14:51

Barcelona u 19.30 dočekuje Osasunu, Real u 21.30 gostuje kod Deportiva. Dojmovi El Clasica još su svježi, a nove važne utakmice večeras su na programu. Katalonci na papiru imaju lagan posao jer Osasuna je najslabija momčad Lige, no Real istrčava na Riazor gdje je Barcelona izgubila. Novi poraz Kraljevski klub si ne smije dopustiti jer tada više ne bi ovisio samo o svojim rezultatima.

- Svatko na svijetu može imati svoje mišljenje. Mi razmišljamo samo o utakmici s Deportivom i tri boda koja ona nosi. Sada se priča da će Barcelona osvojiti La Ligu, a Real ne vrijedi ništa. Znam da to nije istina. Nećemo mijenjati ništa što radimo, idemo dalje - komentirao je Zinedine Zidane, trener Madriđana koji je u La Corunu otputovao bez Cristiana Ronalda i Tonija Kroosa, koje je odlučio odmoriti, dok za 'los blancose' večeras neće igrati niti suspendirani Sergio Ramos ni ozlijeđeni Gareth Bale.

Luis Enrique najavio je nova tri boda.

- Trijumf na Bernabeu ima važnu psihološku ulogu. To nam je injekcija ohrabrenja da dobijemo sve utakmice do kraja sezone - rekao je trener koji kaže da nije upozat kako stoje stvari s Messijevim produženjem ugovora s Barcelonom.

Nakon poraza od Malage odradili su dvije utakmice bez Neymara, koji je isključen i dobio tri susreta neigranja, i obje dobili. Što dakako ne znači da Brazilac nije vrijedan i bitan, istaknuo je trener.


Ramos RED CARD HD 1-1 Real Madrid VS...

Osasuna je posljednja na tablici, u 33 kola ima samo tri pobjede i 21 poraz. Doista bi bilo senzacionalno da poremeti planove Kataloncima, bez obzira koliko su oscilirali tijekom ove sezone. Barca obilježava tri godine od smrti bivšeg trenra Tita Vilanove i odaje počast Messiju. Nou Camp to uvijek čini, danas će posebno. Jer rekord u golovima i pobjeda nad mrskim rivalom za to su odličan povod, a poticaj da ostane u Blaugrani također ne treba zanemariti.

Luis Enrique dobio je pitanje i kako komentira izjavu Javiera Tebasa, predsjednika LIge, koji je u radijskoj emisiji kazao “kao Madriđaninu žao mi je što je Messi zabio za 2:3”. Na Tebasa su u Barci odavno ljuti, a ovom zgodom trener je “pregrizao jezik”, pitao novinara “jeste li vi iznenađeni?” i zamolio sljedeće pitanje. Tko zna što će se još zbiti do kraja sezone.

Linker
26. travanj 2024 10:57