Robert Prosinečki
 REUTERS/David W Cerny
DOBAR POSAO AZERA

PROSINEČKI EKSKLUZIVNO ZA SN OTKRIO POZADINU PRIČE O 'VELIKOJ KRAĐI' SUPERTALENTA 'Ne bi taj dečko igrao za njihove mlađe selekcije da ne valja'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. ožujak 2017. 10:45

Azerbajdžan je izgubio od Njemačke (1:4), ali Robert Prosinečki nije bio nesretan. Naprotiv, ako se u porazu može naći neko zadovoljstvo, onda ga je azerski izbornik uspio pronaći.

- Nije sve dobro kad se izgubi utakmica, jer mi smo ipak izgubili dvoboj. Ali, zadovoljan sam kako smo parirali svjetskim prvacima, zabili smo im gol, imali u jednom trenutku i 1:1 te još dvije-tri dobre prilike - pričao je Robert Prosinečki dan kasnije, još se nisu slegli dojmovi.

- Azerbajdžan danas igra bolje no što je ikad igrao, a to smo, unatoč porazu, pokazali u dvoboju s Nijemcima. Imamo još šanse plasirati se na Svjetsko prvenstvo i dok se igra mi nećemo odustati.


All & Goals & Highlights - Azerbaijan 1-4... by lifefootball

Idući suparnik je Sjeverna Irska u Bakuu u lipnju, jedan od konkurenata za drugo mjesto u skupini?

- Rekao sam već ranije da je ovo jedna od najtežih skupina u ovim kvalifikacijama, da, osim Njemačke, svatko svakoga može dobiti. Češka, Sjeverna Irska, mi, tu je i Norveška koja može mnogima pomrsiti račune. Bez obzira na ovaj poraz protiv Njemačke, koji je očekivan, gledam pozitivno na ono što nam slijedi. Imamo u lipnju Sjevernu Irsku na svom terenu, živimo i dalje svoj san, želimo ga i ostvariti.

BAKU, AZERBAIJAN - MARCH 26:  Robert Prosinecki, head coach of Azerbaijan reacts during the FIFA 2018 World Cup Qualifing Group C between Azerbaijan and Germany at Tofiq Bahramov Stadium on March 26, 2017 in Baku, .  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Pročitali smo i da je Azerbajdžan nedavno Nijemcima uzeo jednog igrača. Naime, Renat Dadašov, koji je dosad igrao za mlađe njemačke selekcije, odlučio je zaigrati za svoju domovinu, a o njemu je lijepe riječi rekao i sam Prosinečki. Priča se i da ga je Savez platio milijun eura, a mediji u Bakuu pitali su hrvatskog trenera i zašto mu nije dao šansu protiv Njemačke, ako se radi o takvom talentu.

- Njegov brat, kojega ja nisam zvao u reprezentaciju, igrao je već za Azerbajdžan, pa je sad i taj dečko odlučio zaigrati za našu reprezentaciju, Savez je to dogovorio, ne znam kakav je dogovor. Ja sam ga pozvao za ovu akciju, bio je sedam dana kod nas u kampu, vidi se da se radi o talentiranom klincu, koji će u godinama koje dolaze biti važna karika azerske reprezentacije. Uostalom, ne bi u Njemačkoj igrao za mlađe selekcije da ne valja, je li tako? No, sad još nije dovoljno dobar za utakmice ove razine, vidjet ćemo, možda u lipnju protiv Sjeverne Irske bude ozbiljnije konkurirao. Nama je ta utakmica najvažnija i igrat će oni koji će u tom trenutku biti najbolji.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
16. travanj 2024 04:39