REUTERS/Stringer / REUTERS
IZMEĐU FAKULTETA I DINAMA

PRVO ŠKOLA, A ONDA TRANSFER Najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih i jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa povukao sasvim netipičan potez!

'Razmišljam o upisu na fakultet, ne o transferu u Dinamo ili u inozemstvo!'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. lipanj 2017. 19:50

Za Luku Ivanušeca (18) kažu da je jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Ne trebaju ni kazati, vidjeli smo na travnjaku. Taj klasični ofenzivni veznjak Lokomotive s loptom je na ti, iznimno je nogometno potentan, s izvrsnim prvim korakom, brz je i konkretan, a ono što se svima posebno sviđa, pravi je “španer”, tehnički odličan.

Jučer je Luka imao posla koji nije imao veze s nogometom; borio se naime - s brojkama.

- Bio sam na maturi, pisao sam matematiku... Dobro je prošlo, zadovoljan sam. Još samo moram pisati maturu iz hrvatskog i onda sam završio Prehrambeno-tehnološku srednju školu - kaže nam Luka.

Maturant Ivanušec inače je najmlađi strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. To je postao pogotkom Kinezima na China Cupu, kad su Vatreni Ante Čačića igrali za treće mjesto. Do prvijenca u kockastom dresu stigao je s 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana. Taj je rekord dotad držao Ivan Rakitić, koji je Andori zabio s 18 godina, šest mjeseci i dva dana.

Luka Ivanušec
Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media

- Taj mi je pogodak dosad najdraži u karijeri, a ostat će mi u pamćenju cijelog života, to je zaustavljena slika koja se ne može izbrisati. Bilo je sjajno iskustvo igrati za Vatrene, već je sam poziv bio velika stvar, a kad sam još postigao pogodak, to je definitivno bilo nezaboravno. Nikad u životu nisam dobio toliko čestitki, Facebook je gorio. Hoću li opet dobiti poziv u A selekciju? Ne razmišljam baš o tome, još sam mlad, a Hrvatska ima igrače koji su svjetska klasa.

Ipak, vratili smo se na njegovo školovanje jer je Luka jedan od rijetkih koji su jako dobro uskladili školu i bavljenje nogometom.

- Pa, bio sam dobar učenik. Treći sam razred završio s odličnim uspjehom, ovaj četvrti s vrlo dobrim. Ipak, dosta sam izostajao iz škole jer sam morao trenirati. No učenjem nakon treninga uspijevao sam nadoknađivati gradivo. Profesori su mi opravdavali izostanke, na tome sam im uistinu zahvalan.

Hoće li možda na studij?

- Razmišljam o tome da upišem faks... Ali ako budem upisao, bit će to privatni fakultet.

Mnogi mladi igrači koji su talentirani poput njega odlaze u inozemstvo. Kako Luka gleda na te rane odlaske?

- Onako, skroz iskreno, nisam o tome razmišljao. Držim da je bolje da se pravim igračem prvo postane u HNL-u, a da se tek onda razmišlja o odlasku u inozemstvo...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
18. travanj 2024 12:31