Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
VINKOVČANI ŠAPTOM PALI

VIDEO: RASPUCANI DINAMO POSTIGAO PRVE MAKSIMIRSKE GOLOVE NAKON DVA MJESECA Pogledajte kako su Modri stigli do nove pobjede

Dinamo je pobijedio Cibaliju rezultatom 3:0 u utakmici 13. kola HNL-a i privremeno prišao Rijeci na tri boda.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. listopad 2016. 13:52

DINAMO - CIBALIA 3:0 (Soudani 34', Henriquez 42', Šitum 75')

ZAGREB. Stadion u Maksimiru. Gledatelja 2154

Dinamo: (4-2-3-1): Šemper - Matel, Sigali, Benković, Pivarić - Machado (od 86.Fiolić ) Pavičić - Soudani (od 69. Šitum), Ćorić (od 64. Knežević), Fernandes - Henriquez . Trener: Ivajlo Petev.

Cibalia: (3-4-2-1): Matković - Tomašević, Jerbić, Šare (od 66. Čuljak)- Karačić, Mijoković Pervan, (od 56. Mišić), Crnčević - Baša, Dabro (od 74. Faria) Šimunec. Trener: Stanko Mršić.

Sudac: Željko Frković (Gospić) 6,5; pomoćnici: Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Goran Loparac (Sladojevci); četvrti: Župan (Bjelovar), delegat; Zečević (Knin)


Trebala je u Maksimir stići posljednjeplasirana momčad HNL da Dinamo nakon više od dva mjeseca postigne pogodak na Maksimiru! Prije jučerašnjeg gola Soudanija, posljednji pogodak za Modre zabio je sada ozlijeđeni kapetan Domagoj Antolić, još 19. kolovoza protiv Splita.

Od tada Modri u Maksimiru nisu zabili Osijeku (0:1), Hajduku (0:0), Juventus (0:4) i Sevilla (0:2). Jučerašnji maksimirski dan bio je poseban još po nećemu. Vjerovali ili ne, zabio je Angelo Henriquez! Prvi put nakon 3. travnja! Bilo je to protiv Osijeka (3:0) u Maksimiru, 'plavi anđeo' ušao je u 55. minuti, a zabio je deset minuta kasnije. Od tada je Čileanac bio na postu, nije mogao pogoditi niti 'pod razno', zabio je samo nižerazrednom Velom Vrhu u Kupu. Ali eto stigla je i jedna utakmica u kojoj je konačno pogodio! I to kako...

Valjda je htio naplatiti sve one silne promašaje i frustracije koje je doživio svih ovih mjeseci. Opalio je fantastično s više od dvedesetak metara iskosa, lopta se zabila u rašlje! Stvarno je to bio sjajan pogodak, valjda će mu se sad otvoriti, valjda će nakon jučerašnjeg poentiranja konačno proraditi. Zaslužio je Angelo da napokon zatrese mrežu. Cijele vrijeme, svij tih silnih sušnih mjeseci, trudio se Čileanac, davao sve od sebe na treninzima i utakmicama, ali njegovi udarci jednostavno nisu pronalazili put do mreže. Mnogo puta nije imao niti sreće. Kad je jučer u prvom poluvremenu zapucao jednu veliku priliku glavom, pomislili smo; 'pa taj više nikad neće zabiti'. Onda nas je demantitrao velemajstorskim pogotkom. Bilo je prekrasno vidjeti kako su se svi Dinamovi nogometaši razveselili pogotku Henriqueza! Svi su digli ruke u zrak i poletjeli mu u zagrljaj.

Treća zanimljivost jučerašnjeg sraza bila je - Ivajlo Petev! Bugarskom treneru bila je to prva pobjeda na maksimirskom stadionu. Gubio je kao trener Ludogoreca (2:3), izbornik Bugarske (0:3), kao trener Modrih protiv Seville (0:1), a s Hajdukom je u Maksimiru odigrao 0:0. Eto, dočekao je i on trijumf u Dinamovom domu.

Inače, bila je to utakmica očekivanog izgleda. Modri su odmah uspostavili kontrolu igre, dominaciju u posjedu lopte, stalno su 'visjeli' unutar i ispred šesnaesterca Vinkovčana. Imali sui dosta prilika i poluprilika. Međutim, promašivali su Fernandes i Soudani dva puta, jednom je sjajan udarac glavom Benkovića 'skinuo' Matković. Cibalia je pak otvarala polukontre i kontre. Imali smo dojam da su momci Stanka Mršića malo kvalitetniji, brži i s većim tehničkim znanjem, mogli su možda i ozbilnije priprijetiti. Ovako nisu uspjevali, jedino je Dabro tu i tamo ponudio miris opasnosti. Kad je Soudani zabio videći pogodak, znalo se da će ostatak utakmice proteći samo s jednim pitanjem; kolikom razlikom će dobiti Dinamo?

Modri nisu ponudili neku briljantnu izvedbu, ali bilo je sasvim dovoljno za uvjerljiv trijumf. Momčad Modrih izgleda da 'raste' iz utakmice u utakmicu. Lijepa je to vijest za navijače Modrih, trener Petev polako slaže kockice momčadi. Naravno, vidjeti ćemo kako će biti u budućnosti, kad stignu jače momčad od Cibalije.

Linker
12. travanj 2024 22:50