Simon Hofmann / Bongarts/Getty Images
INTERVJU ZA NIJEMCE

ANDREJ KRAMARIĆ OTVORENO O HRVATSKOJ REPREZENTACIJI I HOFFENHEIMU Posebno je nahvalio bivšeg izbornika: 'To nikad neću zaboraviti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2017. 01:20

Na službenoj web-stranici Bundeslige objavljen je intervju s napadačem Hoffenheima i hrvatske nogometne reprezentacije Andrejem Kramarićem.

Kramarić je ove sezone s osam golova i sedam asistencija jedan od najboljih Hoffenheimovih napadača. U intervjuu je progovorio o Hoffenheimu i klupskim ambicijama, ali i reprezentaciji, momčadskim kolegama i bivšem izborniku Niki Kovaču.

"Jako smi se sviđa stil igre u Njemačkoj. Više je fokusiran na posjed lopte. Sve je ovdje jako profesionalno, od klubova, trening centara i organizacije, a stadioni su uvijek puni. Užitak je ovdje igrati", rekao je Kramarić na početku.

Upitan može li se Hoffenheim kvalificirati u Ligu prvaka (trenutno su četvrti, na poziciji koja vodi u kvalifikacije za LP), Kramarić kaže:

"Imamo potencijal u momčadi, ali moramo ostati skromni i ne izgovori čarobne riječi".

SINSHEIM, GERMANY - FEBRUARY 18:  Andrej Kramaric of Hoffenheim celebrates his team's first goal during the Bundesliga match between TSG 1899 Hoffenheim and SV Darmstadt 98 at Wirsol Rhein-Neckar-Arena on February 18, 2017 in Sinsheim, Germany.  (Photo by Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images)
Simon Hofmann/Bongarts/Getty Images

Velike riječi hvale Kramarić ima za bivšeg izbornika Niku Kovača...

"On je za mene bio jako važan. Pod njim sam upisao svoj debitantski nastup u reprezentaciji i zabio prvi gol. To nikad neću zaboraviti. On je sjajan čovjek i sjajan trener i jako sam sretan što je tako uspješan u Eintrachtu. On je oduvijek bio posebna osoba koja mi daje posebnu energiju".

Uslijedilo je pitanje o reprezentaciji i može li ova generacija izaći iz sjene one iz 1998. godine koja je osvojila broncu na SP-u u Francuskoj.

"Svi u Hrvatskoj postavljaju to pitanje. Mnogi su mislili da možemo do kraja na Euru prošle godine. Istina je da imamo neke jako dobre igrače sada i siguran sam da imamo želju".


-.-.-.

Igrači poput Modrića, Rakitića i Mandžukića se ne pomlađuju...

"To je istina. Svjetsko prvenstvo u Rusiji bit će za neke od njih zadnja prilika da postignu nešto veliko. Imamo dobru momčad koja igra jako dobar nogomet".

Objasnio je Kramarić i koja mu je omiljena pozicija.

"Rekao bih da je to devetka i pol. Obično ne igram tako duboko na suparničkoj polovici i postoje i jači igrači od mene. Nisam klasični napadač koji vreba na prilike. Volim biti uključen u organizaciji napada, volim igrati nogomet", zaključio je Kramarić.

Linker
19. travanj 2024 09:58