Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
NEMAJU NIKAKVE DILEME

ANKETA SPORTSKIH NOVOSTI Hrvatska struka rekla je svoje: Hrvatska večeras pobjeđuje bez dileme, samo je pitanje kojim rezultatom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2017. 21:40

Uoči večerašnje utakmice između Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru upitali smo ugledna imena iz hrvatskog nogometa kakav rasplet predviđaju. Kakav rezultat večeras prognoziraju Boško Balaban, Jerko Leko, Mate Bilić, Robert Špehar, Zoran Zekić i Igor Budan pročitajte u nastavku...

BOŠKO BALABAN Moja prognoza: 3:0

Siguran sam u našu pobjedu, jednostavno, bolji smo od njih i to ćemo pokazati na terenu. Imamo sjajne napadače, koji su u formi, vjerujem da će biti na visini zadatka. Neće biti laka utakmica, Ukrajina je dobra reprezentacija, međutim, ja sam veliki optimist, jer imam zato i podlogu. Pogotovo pred punim Maksimirom, bit će to poticaj koji ova momčad zaslužuje. Što je ključno? U nogometu je ključno sve, da Subašić dobro brani, da obrana i veza budu kompaktne, da napadači zabiju prilike. Jedini minus je ta nekompletnost obrane, međutim, siguran sam da će ovi koji igraju biti pravi.

JERKO LEKO Moja prognoza: 3:1

Po mojem mišljenju razlika u kvalitetu između nas i Ukrajine veća je sad nego ranije, ova hrvatska reprezentacija moćnija je, s igračima u velikim klubovima, dok Ukrajinci više nemaju na terenu klasu Ševčenka, iako imaju nekoliko dobrih igrača. Prije svih Jarmolenka, no i on je tip s kojim nikad ne znate. Ili će biti najbolji ili će zakazati. Također, Ukrajinci su mnogo bolji na svom terenu, u gostima ipak nastupaju s određenim respektom, tako će se i postaviti. Možda ipak zabiju, ostavljam tu mogućnost, jer nam ipak obrana nije sasvim uigrana, ali pobjeda nikako ne dolazi u pitanje.

ROBERT ŠPEHAR Moja prognoza: 2:0

Imamo sve preduvjete za pobjedu, a uz sve to naši igrači imaju i srce, zanos, motiv. Apsolutno vjerujem u trijumf, iako, ne podcjenjujem Ukrajince koji su nedvojbeno respektabilna momčad, s igračkom ikonom Andrijem Ševčenkom na klupi. Imaju oni svoje pluseve, međutim, prednost je u svemu na našoj strani. Imamo određene probleme u obrani, s ozljedama igrača, međutim, imamo i takav kadar koji može pokriti sve izostanke i to vrlo kvalitetno. Morat ćemo se dobro oznojiti, ali ćemo pobijediti. Ne sumnjam u to...

MATE BILIĆ Moja prognoza: 2:0

Favoriti smo i igrački, a igramo i pred punim maksimirskim stadionom. Pitanje je samo trenutka i koncentracije da utakmicu i odvedemo u tom smjeru i riješimo pitanje pobjednika. Trebat će puno napora, ali vjerujem da će dobro završiti. Imamo odlične igrače, u formi, s iskustvom ovakvih utakmica, svjesni smo i važnosti dvoboja, jer s pobjedom bismo već odradili 80 posto posla na putu do Svjetskog prvenstva. Naravno, Ukrajina nije slaba, ima svoje adute, ali sve je na nama, uz ponešto sreće, bit će to sasvim sigurno u redu.

ZORAN ZEKIĆ Moja prognoza 3:1

Da se razumijemo, uopće ne podcjenjujem Ukrajince, koji su vrlo dobra momčad, međutim, apsolutno vjerujem u naš trijumf. Sve je na našoj strani u ovoj kvalifikacijskoj utakmici, imat ćemo i pun stadion, što nam je dodatna snaga. Jednostavno, naša reprezentacija je jaka, igramo u zadnje vrijeme kontinuirano jako dobro, pale bi večeras u Maksimiru i veće i jače momčadi od reprezentacije Ukrajine. Napad nam je fantastičan, zabit ćemo sigurno, a možda jedan i primimo, recimo, kod 3:0 kad se malo opustimo.

Budan
REUTERS/Heinz-Peter Bader / REUTERS

IGOR BUDAN Moja prognoza: 2:0

Gledao sam Ukrajinu još prije Eura, bila je to i tada dobra momčad, a dolaskom Andrija Ševčenka na izborničku klupu sigurno je napravila dodatan pomak. Neće biti jednostavno, čeka nas pravi ispit, ali, ipak, mi u ovom trenutku imamo bolju reprezentaciju i bolje igrače. Ovo je generacija koja radi odličan posao, koja je po kvaliteti mogla napraviti i više, ali ono što je najvažnije, jako malo osciliramo, držimo visoku razinu i ne vidim apsolutno nikakvog razloga zašto tako ne bi bilo i večeras na maksimirskom travnjaku.

Linker
20. travanj 2024 10:39