CROPIX
SVE VEĆI PROBLEMI

ANTE ČAČIĆ NA VELIKIM MUKAMA Izbornik odgodio objavu popisa jer nema dovoljan broj igrača za utakmicu s Meksikom: Očekuju se novi otkazi!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. svibanj 2017. 11:41

Nagađalo se da bi danas izbornik Ante Čačić mogao objaviti popis igrača za utakmicu s Meksikom koja se 27. svibnja igra u Los Angelesu. Međutim, objava je prolongirana za nedjelju navečer ili ponedjeljak prije podne.

Sasvim je logično zašto izbornik još nije objavio listu igrača koji je u SAD. Naime, nije mu lako, jer još ne može biti definitivno siguran tko će se odazvati pozivnici.

Rasplet u HNL-u

Recimo, pogledajte kakva je situacija s Ivanom Santinijem koji je bio predviđen kao reprezentativni putnik preko Velike bare, ali je njegova avionska karta u fazi mirovanja. Naime, u subotu navečer u 21 sat rješava se prvoligaška sudbina njegova Caena. Trenutačno su 17. na ljestvici, dakle “iznad vode”, ali može se nakon posljednjeg kola, ovisno o drugim rezultatima, dogoditi da ispadnu iz lige ili igraju play-off za ostanak u Lique 1. Gostuju kod PSG-a i čini nam se da se iz Pariza ne mogu očekivati dobre vijesti za Santinija i društvo. Ako Caen bude igrao play-off, Santini neće biti na raspolaganju Anti Čačiću te neće putovati u SAD. Naravno da ga u klubu ne bi pustili u tako presudnom trenutku za klub.

Utakmica Meksiko - Hrvatska igra se po našem vremenu 28. svibnja u 1.30 u noći sa subote na nedjelju.

Nejasno je i kako će se završiti priča s igračima Osijeka (Škorić, Barišić) i Hajduka (Vlašić, Tudor). Oni se bore ta treće mjesto u HNL-u, znamo da nije svejedno tko će biti treći kad su u pitanju kvalifikacije za Europsku ligu. Može se dogoditi da odlučuje upravo posljednje kolo 27. svibnja, baš kad bi reprezentacija igrala protiv Meksika. Kako će onda Osijek i Hajduk pustiti svoje ponajbolje igrače?

Ima tu još problema. Realno je očekivati da Cibalia izgubi na Rujevici, pa je gotovo sigurno da će o ostanku odlučivati posljednje kolo u kojem Cibalia dočekuje Lokomotivu, a Split Osijek.

Nevolje na pomolu

Tu je opet na pomolu nevolja, jer po saznanjima Čačić je pozvao čak četiri igrača Lokosa, Šunjića, Kolingera, Majera i Karačića, dakle ponajbolje. Lokomotiva u sraz s Cibalijom kojoj se radi o ostanku tako će ući bez četiri glavna igrača!? Što će na to kazati u Splitu? Dobro, i njima će biti lakše, jer u tom posljednjem kolu dočekuju Osijek koji bi trebao biti bez “Amerikanaca” Škorića i Barišića.

Ipak, netko bi mogao postaviti pitanje regularnosti, zar ne? Najteže je, naravno, izborniku Čačiću koji treba posložiti put u Hollywood, a svi “glumci” još nisu dali svoj pristanak. Vesele se turneji Hrvati iz SAD-a koji spremaju veličanstveni doček bez obzira što Hrvatska dolazi bez svojih glavnih i većine sporednih zvijezda, vesele se u HNS-u jer će u blagajnu kapnuti dolari, ali ima onih koji ne mogu rastegnuti lice u osmijeh. Među njima je i izbornik, kojeg uskoro čeka nešto mnogo važnije od Hollywooda - sudar s Islandom.

Linker
19. travanj 2024 16:36