CROPIX
NAJJAČOM - U TOM TRENUTKU

ANTE ČAČIĆ PROGOVORIO O NOVOJ 'NEOBIČNOJ' UTAKMICI HRVATSKE 'Ovo je povijesni susret, u Los Angeles idemo s najjačom reprezentacijom'

Piše: HinaObjavljeno: 01. ožujak 2017. 13:46

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić izjavio je kako će na prijateljsku utakmicu protiv Meksika, koja će se igrati 27. svibnja u Los Angelesu povesti najjaču reprezentaciju koju će u tom trenutku moći imati s obzirom da se ne radi o službenom FIFA-inom terminu.

Toga vikenda se u većini europskih zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, igraju ili utakmice posljednjeg prvenstvenog kola ili finala kupa, pa je upitno u kakvom će to sastavu Vatreni odigrati prvu, povijesnu utakmicu na sjevernoameričkom kontinentu i koliko u tome svjetlu, cijela akcija ima smisla.

"Svjesni smo, naravno, da se ne radi o službenom FIFA terminu za prijateljske utakmice, kao i da u dosta zemalja tih dana završavaju nacionalna natjecanja te da nećemo moći računati na sve igrače. Ići ćemo u Los Angeles s najjačom reprezentacijom koju ćemo u tom trenutku moći imati, a već je velik broj igrača izrazio želju za igranjem te utakmice. Ne iznenađuje me želja igrača za tim putovanjem jer se radi o povijesnom susretu, prvom na tlu Sjeverne Amerike što će sigurno razveseliti brojne navijače Hrvatske u tom dijelu svijeta. Jasno je da je u zgusnutom kalendaru nemoguće pronaći termin za susret izvan Europe i s ovakvim protivnikom, ali siguran sam da ćemo otići u Los Angeles s respektabilnom reprezentacijom. Meksiko je sjajan izazov kojem se svi veselimo", rekao izbornik Čačić.

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je u utorak kako je dogovorio prijateljsku utakmicu protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum.

Hrvatska je protiv Meksika, koji je trenutačno jedno mjesto slabije plasirana od "vatrenih" na FIFA-inoj ljestvici, Hrvatska je 16., a Meksiko 17., igrala četiri puta. Nakon dvije pobjede Hrvatske u prijateljskim susretima tijekom devedesetih, Meksiko je upisao dvije pobjede na svjetskim prvenstvima - 2002. u Japanu (1-0) i 2014. u Brazilu (3-1).

Linker
26. travanj 2024 22:51