Getty Images
SLUŽBENA PRESICA

BIVŠI HRVATSKI REPREZENTIVAC 'POBJEGAO' IZ ŠKOTSKE Niko Kranjčar se vratio u Zagreb i dobio funkciju u HNS-u: 'Naravno da sam prihvatio ovaj poziv...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2017. 14:08

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar je dobio fiunkciju u HNS-u. Postao je službeni ambasador Europskog prvenstva za igrače do 17 godina koje će se od 3. do 19. svibnja održati u Hrvatskoj.

HNS je na presici predstavio projekt EP-a U17, a uz Kranjčara su prisustvovali i izbornik mladih hrvatskih snaga Dario Bašić i glazbena ambasadorica Eni Jurišić.

"Naravno da sam prihvatio ovaj poziv HNS-a da budem ambasador ovog natjecanja...Velika mi je čast biti ambasador ovog projekta. Neću biti ovdje cijelo vrijeme, ali ću stalno promovirati ovaj turnir, sve u dogovoru s klubom u kojem imam svakodnevne obveze. Tamo sam u procesu rehabilitacije, a sada sam zamolio da me oslobode na 3-4 dana kako bi mogao biti ovdje", rekao je Kranjčar.

Nogometni ambasador UEFA #U17EURO u #Hrvatska : Niko Kranjčar!

A post shared by U-17 Europsko prvenstvo 2017. (@u17eurocroatia) on

"Lijepo je biti ovdje, dobro se osjećam. Oporavak od ozljede teče po planu. Moje su uspomene na mlađe hrvatske kategorije divne, osvojio sam broncu s reprezentacijom U-16 2001. godine i naravno da sam se odazvao pozivu HNS-a. Zadaća mi je promotivna, sve u dogovoru s klubom" dodao je Niko Kranjčar, Vatreni s 81 nastupom za Hrvatsku i 16 postignutih pogodaka.

"Izrazito nam je drago da je Kranjčar pristao biti ambasador, on nam je bio prvi, idealan izbor s obzirom da je osvojio europsku broncu s reprezentacijom U-16, da je seniorski reprezentativac s puno nastupa i golova za Hrvatsku te da je još uvijek aktivan igrač. Sreća u nesreći jest da zbog ozljede ima vremena za ambasadorsku ulogu, a želimo mu brz oporavak", objasnio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

"Radujem se ovakvoj prilici. Volim nogomet, najradije sjednem s prijateljima i pogledam utakmicu. Pjesma će se moći čuti već ovog tjedna", najavila je autorica himne pod nazivom 'Kao jedno' Eni Jurišić.

Linker
24. travanj 2024 16:16