Foto: Damir Krajac / CROPIX
IZBORNIKU 'NASMIJAN BRK'

ČAČIĆ ODUŠEVLJEN USPJEHOM VATRENIH U LIGI PRVAKA 'To svjedoči o snazi hrvatskog nogometa i reprezentacije. Neka pobijedi bolji, pa idemo na Island'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2017. 17:47

Uspjeh hrvatskih reprezentativaca u Ligi prvaka oduševio je izbornika naše nogometne reprezentacije Antu Čačića.

Petu godinu zaredom Vatreni će imati nekog igrača iz predstavnika europskog prvaka, a ove će sezone to biti Luka Modrić i Mateo Kovačić (obojica iz Real Madrida) ili Mario Mandžukić i Marko Pjaca (obojica iz Juventusa).

"Malo se reprezentacija može pohvaliti takvim podatkom, a kada uzmemo veličinu naše baze, infrastrukturu i uvjete u kojima djeluju hrvatski klubovi, treneri i igrači, taj uspjeh je još vrjedniji. Posebno veseli što su Luka, Mario i Danijel među ključnim igračima svojih momčadi, a Mateo, Šime i Marko su apsolutno budućnost svojih klubova što je potvrđeno povjerenjem koje su već dobivali u Ligi prvaka ove sezone. Šteta je što Marko i Šime zbog ozljeda nisu mogli participirati i u samoj završnici, ali vjerujem da će imati još dosta takvih prilika", komentirao je izbornik Ante Čačić za službenu web-stranicu HNS-a.

Modrić je plasmanom u finale Lige prvaka postao prvi hrvatski nogometaš kojem je to uspjelo u tri navrata, a ima priliku osvojiti i treći naslov. Kovačić i Mandžukić su u lovu na drugi naslov.

"Još jednom ćemo s ponosom gledati finale Lige prvaka i veseli me što ćemo opet imati pobjednika natjecanja zaogrnutog u hrvatsku zastavu. Real i Juventus su zasluženo došli do finala, čeka nas sjajna utakmica dva velika kluba i dviju izvrsnih momčadi, a ne moram posebno govoriti o tome kakvu su ulogu na putu do finala imali Luka i Mario. I ovoga tjedna odigrali su sjajne utakmice, bili su među najboljim igračima na travnjaku i tako po tko zna koji puta potvrdili svoju nogometnu vrijednost. Sve to svjedoči o snazi hrvatskog nogometa i naše reprezentacije, takvi rezultati daju samopouzdanje cijeloj momčadi. Želim našim dečkima puno sreće i zdravlja, neka na terenu pobijedi bolja momčad - a onda ćemo zajedničkim snagama krenuti na Island", dodao je Čačić.

Linker
24. travanj 2024 10:26