REUTERS/Carl Recine Livepic / REUTERS
EKSKLUZIVNO ZA SN

ČAČIĆ OTKRIO ZAŠTO KALINIĆ NE MOŽE DOBITI PRILIKU 'Pa normalno da nije sretan, ne bi niti ja bio, ali, on ima jedan veliki peh...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2016. 10:31

Obavljen je lijep posao. Šest bodova na kontu iz dva vezana nastupa, to je uvijek prava stvar. I kad još taj rezultat napraviš bez pola momčadi, manje je razloga za raščlambe tipa zašto Finska nije bila rapsodija kako je ispalo Kosovo.

Uostalom, domaćini su bunkerom bitno limitirali prostor za igru. Hrvatska još uvijek nije popravila kiks s Turskom, ali sve se više kristalizira da će nam Island i Ukrajina biti glavni rivali za prvi mjesto.

Bez prava na uzmak

- Najvažnije je da smo uzeli bodove, a pobjednički dojam ponekad izostane, za što je u Tampereu bilo dosta razloga. Utakmica je došla nakon Kosova, putovanja, pomanjkanja treninga, neki igrači nisu se uspjeli do kraja ni rekuperirati, ali napravili smo što smo planirali. Suparnik je bio organiziran, čvrst, težio je kontakt-igri, imali smo problema u protoku lopte, igra nije imala tečnost, što bi nama odgovaralo. Oni su stajali u bloku, mi smo težili proći po zemlji s obzirom na to da su visoki, iako u drugom dijelu, kad su se malo otvorili, napravili smo par situacija u kojima smo mogli prednost učiniti većom. Veseli me što protivnik nije napravio čistu šansu, sve su to bila nabacivanja, neke druge lopte - komentirao je Čačić, pa zaključio:

- Nije lako kod kuće dobiti dvije utakmice zaredom, a zbog toga što smo to učinili na gostovanju zaista moramo biti zadovoljni. Razlog više je što nismo mogli za ove susrete koristiti naše najbolje igrače.

Nada se da će i Modrić, a svakako Rakitić, Lovren, Pjaca i Ćorluka biti fit do Islanda.

- Oni će rehabilitaciju obaviti u klubu. Imamo mjesec dana do Islanda, da ga dočekamo spremni i vjerujem da će Hrvatska nastaviti gdje je sada stala, a to značiti pobijediti Islanđane.

Akcija je bila zapravo kratka, od ponedjeljka do nedjelje, kad se povuče crta...

- To je to. Željeno - obavljeno. Rekao sam da ne tražim nikakav alibi, da želim šest bodova. Hvala igračima na trudu i zalaganju. Mi smo u obje utakmice bili favoriti, no to je trebalo i potvrditi, u tome smo uspjeli, a to baš uvijek nije lako.

Jeste li ipak malo strepjeli gledajući kako vam igrači otpadaju kao zrele kruške sa stabla?

- Nemam pravo na uzmak. Rusija nas čeka, mi moramo biti tamo. Važno je da gledamo pozitivno i samo o tome razmišljamo. Na kraju, potvrdili smo da imamo igrače koji mogu i moraju nadomjestiti starije i iskusnije.

Spomenuli ste Nikolu Kalinića, međutim on je opet vrlo kratko igrao, nije najsretniji, blago rečeno.

- Pa jasno da nije najsretniji, da sam ja na njegovu mjestu, isto ne bih bio najsretniji. Međutim, on ima peh, ispred sebe ima Mandžukića koji igra dugo godina na visokoj razini, zabija, puno pridonosi rezultatu momčadi, i to je tako.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
20. travanj 2024 02:30