Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
TEŠKI TRENUCI

ČAČIĆ POTPUNO ZBUNJEN Pobrkao protiv koga smo igrali, pa pokušao objasniti blamažu: 'Zar ne vidite koliko nam igrača nedostaje...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2017. 01:21

Hrvatski nogometni izbornik Ante Čačić stao je pred kamere HTV-a nakon razočaravajućeg remija protiv Finske na Rujevici (1:1).

Hrvatska je usprkos vodećem golu Marija Mandžukića iz 57. minute kažnjena zbog slabe igre u 90. minuti kada je izjednačio Soiri.

"Još uvijek sam vruć. Ne možemo biti zadovoljni s ishodom. Izgubili smo dva velika boda i uvelike smo kompromitirali odlazak za Svjetsko prvenstvo", komentirao je Čačić.

"Dali smo sve od sebe, igrači su se jako potrošili. Primili smo gol u samoj završnici jer nismo bili mirni i koncentrirani. Nedostajalo je mirnoće u tim zadnjim trenucima u obrani, ali i mirnoće u napadu. Postigli smo željeni gol, a potom su uslijedili i problemi s Brozovićem i Mandžukićem, koji su nagomilali na zdrastvene probleme i otkaze i prije ove utakmice. Moj je dojam da nas je sreća napustila tijekom ovih kvalifikacija", kazao je Čačić u izjavi za HTV,dok je s tribina odzvanjalo "Čačiću odlazi".

Koliko je Čačić bio rastresen najbolje svjedoči i činjenica da je potpuno pogriješio ime našeg suparnika večeras.

"Island je zasluženo uzeo taj bod jer nismo zabili drugi gol. Bili smo prenervozni i primili smo gol iz naše lopte. Gol je pao iz dubinske lopte i dominacije u skoku. Imamo iskusne igrače koji su morali smiriti igru".

"Rješenja? Moramo se usredotočiti na ono što nas čeka. Imamo 90 minuta, cijelu utakmicu. Moramo učiniti sve da u toj utakmici budemo dovoljno dobri da osiguramo repesaž. Imali smo šuteve iz vana, prilike, ali nemamo ideje u realizaciji. To je naš problem u završnici".

Uslijedilo je pitanje o nezadovoljstvu publike koja je tražila izbornikov odlazak.

"Vi to stalno potencirate. Naravno da je izbornik uvijek u žiži zbivanja kada je loš rezultat. Pa, zar ne vidite koliko nam igrača nedostaje i koliko smo dobrih stvari napravili i večeras. Problem je što nema učinkovitosti u napadu, nismo mirni u završnici".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
23. travanj 2024 01:40