REUTERS/Umit Bektas
PUNI ELANA I OPTIMIZMA

'ČEKAJ RUSIJO, DOLAZIMO' Euforija u Turskoj nakon 'rušenja' Hrvatske: Mediji veličaju veliku pobjedu, a njihov junak posebno nahvalio jednog Vatrenog

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2017. 13:44

Dan nakon pobjede Turske protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (1:0), turski mediji, dakako, veličaju veliko slavlje i pršte od optimizma.

'Čekaj Rusijo, dolazimo', naslov je na Hurriyetu, jednom od najprodavanijih turskih novina.

Turski dnevnik piše kako je u Eskisehiru presudio gol Cenka Tosuna iz 75. minute, kao i da turska reprezentacija pod vodstvom Lucescua sada ima itekako dobre šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Veličanje pobjede Turske krasi i naslovnice ostalih turskih dnevnika poput Sabaha, Milliyeta i Habetürka. U svima se privlači optimistična nota kako Turska može do SP-a u Rusiji.

Takvog je razmišljanja i turski junak Tosun, strijelac jedinog gola koji je otišao i korak dalje i rekao da Turska može i izravno na Mundijal kao pobjednik skupine.

"Dobili smo taktičku bitku protiv vrlo dobrog suparnika. Sada ćemo nastaviti i dobiti preostale dvije utakmice. Mislim da s njima 90% možemo garantirati drugo mjesto, a imamo šanse i biti prvi", rekao je Tosun.

Zanimljivo, osvrnuo se Tosun posebno i na jednog hrvatskog igrača, Domagoja Vidu koji bi mu uskoro, na zimu, trebao postati suigrač u Bešiktašu.

"Ovo je treći ili četvrti put da sam igrao protiv Domagoja Vide. On je igrač koji mi se zaista sviđa i nadam se da će se priključiti našoj momčadi".

Dakle, Turska se nakon pobjede protiv Hrvatske nalazi na trećem mjestu s 14 bodova, dva manje od Hrvatske i Islanda, a s jednakim brojem bodova kao četvrtoplasirana Ukrajina. Pred Turcima je domaći ogled protiv Islanda i gostovanje kod Finske, dakle dvije ne baš lake utakmice, ali optimizam nakon slavlja protiv Vatrenih je narasao do neslućenih visina.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 22:02