REUTERS
SPEKTAKL U KREMLJU

CIJELA HRVATSKA ČEKA SUDBONOSNI 'RUSKI RULET' Maradona najveća zvijezda ždrijeba za Svjetsko prvenstvo, objavljena i imena drugih legendi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2017. 15:00

Ždrijeb skupina na Svjetskom prvenstvu održat će se 1. prosinca u Kremlju, a konačno je objavljeno i tko će izvlačiti kuglice na spektakularnoj ceremoniji.

Sudbinu najboljih svjetskih reprezentacija krojit će kao domaćica olimpijska pobjednica tadašnjeg SSSR-a iz 1956. Nikita Simonian i sedam slavnih nogometaša iz sedam zemalja koje su osvajale naslov svjetskog prvaka. Svi osim jednog su i osobno podizali slavni pehar.

Diego Armando Maradona (Argentina), Cafu (Brazil), Fabio Cannavaro (Italija), Laurent Blanc (Francuska), Gordon Banks (Engleska) i jedini 'luzer' bez osvojenog SP-a Diego Forlan (Urugvaj).

Uz sve spomenute na izvlačenju će biti i slavni engleski nogometaš Gary Lineker koji će uz rusku novinarku Mariju Komandnaju također voditi ceremoniju.

Na ždrijeb u Kremlj dolazi vrlo jaka delegacija HNS-a

Jaka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza ide na ždrijeb koji je 1. prosinca u moskovskom Kremlju. Čak devetero ljudi.

No, nije tamo samo ždrijeb nego i radionica po nekoliko pitanja, kao što su ulaznice, transport i smještaj, mediji i sigurnost.

Osim hrvatskog izbornika Zlatka Dalića tako će u Kremlju prvog dana prosinca biti i Davor Šuker, Damir Vrbanović, Ante Vučemilović-Šimunović, Ante Kulušić, Miroslav Marković, Nikša Martinac, Iva Olivari i Tomislav Pacak.

Zasad nije odlučeno kad će se u potragu za kampom, prvo će se pričekati ždrijeb da se vidi u kojim će gradovima igrati hrvatska nogometna reprezentacija. (da)

Linker
16. travanj 2024 13:40