Getty Images
BIT ĆE TEŠKO

CIJELA HRVATSKA ČEKA UTORAK I ŽDRIJEB KOJI ODLUČUJE SUDBINU VATRENIH Jedni gledaju u leđa Srbiji, drugi Njemačkoj, treći su 'ukrali' mjesto Bosni...

Hrvatska je u Ukrajini izborila dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i sada čeka novi ždrijeb, koji će se u Zürichu 17. listopada održati u 14 sati.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. listopad 2017. 18:25

Podijelit će se reprezentacije u dvije skupine po četiri nositelja i nenositelja prema FIFA-inom rankingu za listopad. Iako on još nije služben, za Hrvatsku je dosta jasan. Vatreni će biti nositelji, a u utorak ćemo doznati hoće li s njom u povlaštenom položaju biti Portugal ili Švicarska, a nositelji će sigurno biti Italija i Danska.

Hrvatska može izvući Grčku (ako u utorak pobijedi Gibraltar), Republiku Irsku, Sjevernu Irsku ili Švedsku. Slovačka će, očito, biti najlošija drugoplasirana.

SJEVERNA IRSKA

Iza sebe su u skupini ostavili Češku, Norvešku, Azerbajdžan i San Marino, Njemačka je bila nedodirljiva. Na SP-u nisu bili od 1986. a u studenom 2016. Hrvatska je s 3:0 slavila u prijateljskoj utakmici u Belfastu, jedinom dosad međusobnom dvoboju.

REPUBLIKA IRSKA

Veliki trijumf u Cardiffu u posljednjem kolu donio im je play-off, a prvo mjesto u skupini osvojila je Srbija. Sedam utakmica s Hrvatskom, po dvije pobjede i poraza, tri remija. Od 2002. godine čekaju nastup na najvećoj nogometnoj smotri.

GRČKA

Oni posao još moraju obaviti, ali nema sumnje da će danas dobiti Gibraltar. Belgija je osvojila njihovu skupinu H, a protiv Hrvatske imaju dvije pobjede, tri remija i tek jedan poraz. Bili su na posljednja dva SP-a u Južnoj Africi i Brazilu.

ŠVEDSKA

Ako dobiju Nizozemsku u gostima, a Francuska kod kuće ne dobije Bjelorusiju, ići će direktno na SP, a mjesto u play-offu prepustiti Danskoj. Realno je ipak da budu drugi, a protiv Hrvatske imaju tri poraza i jednu pobjedu. Zadnji SP igrali su 2006.

Prve utakmice doigravanja igraju se od 9. do 11. studenog, uzvrati od 12. do 14. studenog. Termine ćemo doznati u ždrijebu za tjedan dana.

Nositelji:

Portugal

Italija

Danska

Hrvatska

Nenositelji:

Švedska

Sjeverna Irska

Irska

Grčka

Linker
21. travanj 2024 07:51