CROPIX
'GOLEMO ZNAČENJE U VIŠE ASPEKATA'

ĆIRO O MOGUĆEM POVRATKU SRNE U VATRENE 'Još uvijek je potreban Hrvatskoj, imali bi višestruku korist! Ali Modrić ostaje kapetan, sve drugo je cirkus!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. kolovoz 2017. 22:10

Prema rokovima FIFA-e, izbornik Ante Čačić u ponedjeljak treba u Zürich poslati popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice s Kosovom 2. rujna i Turskom tri dana kasnije. Iako je pitanje kad će tu listu objaviti.

Treba li vratiti Darija Srnu? Pitali smo to bivšeg izbornika Miroslava Blaževića koji se javio iz Švicarske.

- Upravo sam s tatom Ivana Rakitića, došao sam na utakmicu Pajdi, kluba Hrvata, s Lausannom u Kupu, kao izaslanik gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. To je njihov veliki uspjeh, svi su tako sretni, pokazali su mi svoje dosege, ovdje su napravili spomenik Hrvatima - javio se Ćiro, pa na temu povratka Srne dao punu podršku toj ideji:

- Ako Čačić tato misli, vjerojatno je to dobro prostudirao, očito smatra da je deficitaran na toj poziciji. Srna je aktivan, stalno igra u Šahtaru, ne vidim razlog da se ne vrati. To bi bila višestruka korist, on je čovjek ambijenta, skriveni lider, a baš zato što je skriveni, vrlo je efikasan vođa i pozitivna osoba. On bi mogao imati golemo značenje u više aspekata. To je zaista dobar potez. Za reprezentaciju je najbitnije da bude što jača, kako bi mogla ostvariti ciljeve koje svi od nje očekujemo.

Dakako, Luka Modrić ostaje kapetan nastavi li igrati za Vatrene, što u reprezentaciji očekuju.

- Srna ima veliku širinu, kad bi se mijenjala vrpca to bi bilo pogreška. Kapetan je Modrić i on ostaje kapetan, Srna bi to prihvatio kao normalnu stvar. Sve drugo bio bi cirkus.

Uglavnom?

- Tako je - zaključio je Ćiro.

Linker
19. travanj 2024 19:36