Trening hrvatske nogometne reprezentacije
 Foto: Goran Mehkek / CROPIX
NOVI JUNAK TORINA

ČOVJEK KOJI JE ZALUDIO ITALIJU 'Ništa se nije promijenilo oko očekivanja u reprezentaciji'

Marko Pjaca ovoga je ljeta preselio iz Dinama u Juventus, a bit će i jedna od uzdanica hrvatske reprezentacije na putu prema Rusiji.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 21:27

U ljetnom prijelaznom roku Mariju Mandžukiću se u Juventusu pridružio mladi Marko Pjaca, jedan od pozvanih za prvi kvalifikacijski susret za SP 2018. godine, protiv Turske u Zagrebu.

"Ništa se nije promijenilo oko mojih očekivanja u reprezentaciji, znam da moram raditi za svoje mjesto, a na izborniku je onda odluka hoće li me staviti u momčad. Juventus je stvarno veliki klub, to se vidi kroz svaki dan. Najviše razgovaram s Mandžukićem i Pjanićem, barem dok ne naučim talijanski, makar već nešto razumijem. Trebat će i meni sigurno malo vremena za prilagodbu, ali strpljiv sam", istaknuo je Pjaca uoči drugog treninga Hrvatske na Hitrec-Kacianu.

Izabranici Ante Čačića već su potpuno usredotočeni na nove izazove.

"S obzirom na početak klupske sezone, morali smo zaboraviti Europsko prvenstvo. Idemo dalje, okrećemo se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Turskoj, znamo kako oni igraju i kakve nam opasnosti prijete, ali nadam se jednako pozitivnom rezultatu kao u Parizu", rekao je Pjaca.

"Žao nam je što igramo pred praznim tribinama, pogotovo zato što je bila tako lijepa atmosfera na Europskom prvenstvu, ali moramo se koncentrirati i odigrati najbolje što možemo. Na papiru naši klubovi izgledaju impresivno, no moramo se ispočetka dokazivati u svakoj utakmici", zaključio je ofenzivac Vatrenih.

Linker
20. travanj 2024 07:53