REUTERS
PROCJENA STRUČNJAKA

'DA JOŠ NETKO OTPADNE OD VATRENIH, ONDA NASTALA BI PANIKA' 'Kad ne bi bilo njega u obrani, to bi bilo kao da smo ostali bez Luke Modrića'

Vatreni na Island idu s postavom bez mnogo važnih karika, nedostaje nam čak šest od prvih 15 igrača, ali izbornik Ante Čačić se ne uzbuđuje. Ovu situaciju su za SN prokomentirali i dva bivša Dinamova trenera - Ilija Lončarević i Otto Barić.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. lipanj 2017. 18:33

S obzirom na širinu kadra koja je možda najveća u povijesti reprezentacije, alternacije odgovaraju kao zamjene. Vidi se iz toga što nema panike. Nema razloga niti da bude. Ona bi nastala da se još popis remeti i reducira, premda bismo i dalje imali široki prostor.

Svi igraju u europskim klubovima, nema tu nekoga u koga se mora sumnjati hoće li biti sposoban odgovoriti zahtjevima. No, kad bi izostanci išli dalje, tada bi već nastala poteškoća. Kako Vida igra zadnjih godinu-dvije, kad se ustalio na mjestu stopera, nametnuo se kao komandant obrane i ne osjeća se toliko izostanak Ćorluke, ali da i njega nema to bi već bio drugačiji problem.

Kao da nema Luke Modrića. Što se tiče napada sve su igrači koji su u protekloj sezoni bili istaknuti. Zato je atmosfera dobra i ne bojimo se. Nadamo se da će sve dobro ispasti jer smo bolja momčad od Islanda. Samouvjerenost je bolja nego da je nema, igrači osjećaju međusobno da su još uvijek dovoljno jaki. Optimist sam jer mislim da je atmosfera u reprezentaciji OK, vjerujem da to nije lažno, nema razloga da sumnjam, nema razloga da reprezentacije izađe iz ove aure u kojoj živi već mjesecima.

Ne bih rekao da to izbornik olako shvaća, možda to tako pokazuje. On ima izvjesno pravo zato što je našao 20 igrača jer sigurno je 6-7 igrača u manje važnim susretima pokazalo da mogu i vrijede.

Naravno da nije ugodno kad toliko njih fali, no Čačić će složiti reprezentaciju i siguran sam da će biti vrlo ozbiljni. Novi koji ulaze bit će maksimalno motivirani jer su svjesni ako dobro odigraju da su jako blizu nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Idealno je igrati protiv Islanda u ovo doba jer i tamo je proljetna temperatura, ugodnije je igrati nego zimi. Mislim da će naši biti pravi i da će sve učiniti. Mi smo svi strepjeli za dvoboj s Meksikom, a momčad je odigrala bolje nego je bilo tko očekivao.

Nikoga u Reykjaviku ne bi zadovoljio samo bod, iako i on ne bi bio neuspjeh, s obzirom na kompletnu sitauciju. Mislim da ćemo odigrati dobro, zabiti jedno dva gola, imamo igrače koji to mogu. Meni je jedino žao zato što mislim da je mogao imati Kramarića, za kojeg sam rekao da je naš novi Bobek. On je već sada među tri-četiri vodeća igrača njemačke Bundeslige. (da)

Linker
26. travanj 2024 23:29