Dalić i Ancelotti
 Getty Images, Reuters, sn ilustracija
NOVI VJETAR PUŠE

DALIĆ ODBIO KOMENTIRATI ANCELOTTIJA I WHITE STONESE, ALI JE OTKRIO ŠTO JE REKAO LOVRENU I NAJAVIO NOVU IGRU HRATSKE 'Bit ćemo ofenzivniji!'

Piše: HinaObjavljeno: 23. listopad 2017. 14:18

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis 23 kandidata za dvije utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine na kojem se našao Nikola Vlašić, kapetan Hajduka Zoran Nižić te dvojica povratnika Ante Rebić i Marin Leovac.

"Protiv Grčke nas očekuju dvije teške utakmice u kojima moramo biti spremni na sve. Grčka je najteži protivnik jer igra agresivno i incidentno, otežu vrijeme. Moramo biti spremni na provokacije. Za nas je najvažnije da ostanemo mirni i koncentrirani. Međutim, ako ćemo biti na najvišem nivou, ako ćemo biti pravi, onda se možemo nadati uspjehu. Sve ovisi o nama", kazao je Dalić.

Dalić je pojasnio zašto je u reprezentaciju pozvao Rebića i Vlašića.

"Sigurno ćemo biti ofenzivniji prema naprijed. Uzeo sam Vlašića i Rebića koji su probojni na bočnim pozicijama. Mladi su, probojni i dobri u igri jedan na jedan. Nećemo odustati od svog modela igre, želimo izgledati kao na utakmici u Kijevu."

Pretpozive su dobili Duje Čop i Antonio Milić dok će se pratiti stanje Marcela Brozovića, Marka Pjace i Tina Jedvaja.

"Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti Brozović, Pjaca i Jedvaj. Do utakmica su još dva tjedna, pa ćemo vidjeti njihovu situaciju s ozljedama", dodao je Dalić.

Izbornik je u svoj stožer priključio Ivicu Olića, te otkrio koga još želi uz sebe.

"Imao sam tri želje u stožeru i na tome ću ustrajati. Uz sebe bih još želio Darija Srnu i Dražena Ladića. Oko sebe želim ljude od povjerenja. Ljude koji su srčani i borbeni, koji mogu pomoći i koji imaju dobar odnos s igračima. Sada nam je najvažnija atmosfer u momčadi", kazao je izbornik.

Dalić nije želio poreviše komentirati navode talijanskih medija kako će njegovo mjesto preuzeti Carlo Ancelotti, ako Hrvatska izvadi vizu za Rusiju.

"Razmišljam jedino o Grčkoj i plasmanu na svjetsko prvenstvo. Ne želim gubiti koncentraciju i snagu na druge stvari. Jedini moj fokus je Grčka."

Nije se želio osvrtati niti na varaždinske White Stonesi koji s izdali priopćenje protiv njega.

"Komentiram samo ovaj popis igrača, a ne White Stonese."

Dalić se osvrnuo i na lošu predstavu Dejana Lovrena u derbiju između Tottenhama i Liverpoola.

"Nakon utakmice sam razgovarao s Dejanom. To je nogomet, dogodi se. Greške se događaju. Međutim, nije Lovren bio jedni igrač u Liverpoolovoj obrani. Meni je najvažnije da svi dođu spremni i zdravi."

Dalić je kazao kako ga je oduševio subotnji derbi između Hajduka i Dinama, naglasivši kako tu ima dobrih igrača.

"Bio je to jedan od boljih derbija u posljednje vrijeme. Bilo je golova, pune tribine. Hajduk je igrao vrhunski prvi dio, Dinamo bio dobar u nastavku. Tu ima dobrih igrača, ali mi imamo samo dvije kvalifikacijske utakmice i moramo se osloniti na igrače iz postojećeg kadra."

Legendarni napadač hrvatske reprezentacije Ivica Olić otkrio je kako je odmah prihvatio Dalićev poziv.

"Razmišljao sam dvije sekunde, ha, ha. Odmah sam preko telefona prihvatio poziv. Velika mi je čast biti opet dio reprezentacije. Sada sam u jednoj drugoj ulozi. Želio bi se zahvaliti izborniku na povjerenju, učinit ću sve da dam doprinos i da izborimo Svjetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Olić koji je za hrvatsku vrstu sakupio 104 nastupa i postigao 20 golova.

Okupljanje reprezentacije je u ponedjeljak, 6. studenoga. a prvi dvoboj između Hrvatske i Grčke je u četvrtak, 9. studenog, na stadionu Maksimir. Uzvrat je tri dana poslije u Pireju na stadionu Karaiskakis. Obje utakmice započinju u 20.45 sati.

Popis hrvatskih reprezentativaca za utakmice s Grčkom

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRANA: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht)

Pretpozivi: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liege), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende),

Linker
15. travanj 2024 23:45