CROPIX
M. PJACA ZA SN NAJAVLJUJE ESTONCE

DANAS ĆEMO SVJEDOČITI NEČEMU VIŠEM OD PRIJATELJSKE UTAKMICE HRVATSKE Pjaca desno, Perišić lijevo, tko će ih zaustaviti: 'Tu su i Krama, Kova, Rog...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. ožujak 2017. 13:58

Marko Pjaca desno, Ivan Perišić lijevo, kako će to Estonci zaustaviti? Pjaca, kojeg mnogi vide u udarnih 11, ali Čačić se više opredjeljivao za druga rješenja, prvi put starta za Vatrene od Turske u Maksimiru kad ga vratnice “nisu voljele“.

Znači li to da ćemo vidjeti atraktivan nogomet Hrvatske?

- Pa nadam se. Ne moram puno govoriti o tome koliko je Ivan značajan za igru Hrvatske; pobjeda protiv Ukrajine je tim vrednija kad znamo da nije bilo Perišića, Ćorluke i Vrsaljka jer to pokazuje da imamo široku i kvalitetnu klupu. Nismo tu samo Perišić i ja - uz Kramarića, Kovačića, Badelja, Roga, Čopa, Ćorića - imamo puno napadačkog arsenala i vjerujem da će to dobro izgledati protiv Estonije.


0-1 Marko Pjaca Goal 22.02.2017 HD by dailyfootballkick

Momčad ispred svega

Kako ste doživjeli sraz s Ukrajinom? Jeste li se zabrinuli u završnici da nam ne zabiju kakav zalutali gol?

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu i, što je najvažnije, uzeli vrlo važna tri boda. Mogli smo i ranije riješiti utakmicu, ali nisam bio previše zabrinut ni u završnici jer smo dobro kontrolirali igru i utakmicu.

Koga vidite najopasnijim protivnikom u kvalifikacijskoj skupini?

- U prvoj polovici kvalifikacija odradili smo jako dobar posao, ali znamo da smo tek na pola puta i da nas još čekaju tri najteža gostovanja. Turska, Island i Ukrajina imaju svaki svoje kvalitete, a kroz njihove međusobne susrete iskristalizirat će se najopasniji protivnik Hrvatskoj. Mi se, naravno, nadamo da će u tim utakmicama biti što više neriješenih rezultata, što nam najbolje odgovara.

Imali smo veliku utakmicu u Zagreba, a ostali ste na klupi. Kako ste to doživjeli? Je li vam teško sjediti na klupi ili smatrate da će vaše vrijeme tek doći?

- Svatko od nas na klupi sigurno bi volio igrati - to je normalna ambicija svakom nogometašu, posebno onom koji participira u reprezentaciji. No, ovu ekipu krasi veliko zajedništvo i od kapetana do posljednjeg igrača na klupi svima je na prvom mjestu - momčad, njen interes i njen uspjeh. Svjestan sam da imam 21 godinu, da je u reprezentaciji izvrsna konkurencija i da je izbornik taj koji donosi odluke za koje smatra da su najbolje za momčad. Moja je zadaća što bolje raditi u klubu i u reprezentaciji, napredovati i biti spreman dati svoj maksimum kada zaslužim priliku, bilo to od prve ili od 89. minute.

Što mislite da morate napraviti kako biste igrali više u Juventusu i reprezentaciji?

- Moram raditi na onim segmentima igre na koje mi ukazuju treneri u klubu i reprezentaciji. Apsolutno dajem i davat ću sve od sebe, kroz treninge i utakmice, kako bih u svim fazama i elementima igre bio na razini koja se očekuje od prvotimca u takvim momčadima.

Pričati na terenu

Možemo li s susretu s Estonijom očekivati nešto slično gostovanju u Sjevernoj Irskoj kad je završilo 3:0?

- Nisam sklon velikim najavama, smatram da najviše treba “pričati” na terenu. U Sjevernoj Irskoj smo odradili jako dobar posao i tako upotpunili pozitivan dojam nakon Islanda, sigurno želimo učiniti isto i ovdje u Tallinnu. Došli smo u jakom sastavu, s puno igrača koji nisu igrali protiv Ukrajine i kojima će ova utakmica dobro doći u kontekstu natjecateljskog ritma za daljnje izazove s klubovima. A ne moram posebno ni napominjati da za reprezentaciju uvijek dajemo sve od sebe...

Linker
19. travanj 2024 11:09