Dan Mullan/Getty Images / Getty Images
KAKAV ĆE BITI RASPLET?

DANAS PADA KONAČNA ODLUKA! ZASJEDA IZVRŠNI ODBOR HNS-A Zlatko Dalić će voditi Vatrene u play-offu za SP u Rusiji bez ugovora!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2017. 10:34

Zlatko Dalić vodit će Hrvatsku u play-offu za plasman na Svjetsko prvenstvo; kao i svima u hrvatskom nogometu Rusija mu je najvažnija misija i to će biti verificirano danas na Izvršnom odboru HNS-a. Davor Šuker razgovarao je s Dalićem o modalitetima daljnje suradnje, HNS je odlučio staviti mu obje opcije na stol: i da odmah potpiše ugovor na dvije i pol godine i da prvo odvede Vatrene na SP te to učini potom.

Kako Dalić nije od trenera koji sigurnost traže u papiru te rezultat smatra jedinim mjerilom, HNS će danas, prema informacijama iz Saveza, u dogovoru s izbornikom i na temelju njegove odluke potvrditi da Dalić ostaje na kormilu nacionalne vrste do plasmana u Rusiju, ako ga bude, a zatim bi trebali razgovarati o ugovoru na duže staze.

Kako je Dalić uskočio u zadnji čas, za utakmicu s Ukrajinom, tako će, eto, misiju spašavanja Mundiala do kraja odraditi bez ugovora. Koliko god mu, vjerojatno, godi ponuda i povjerenje HNS-a. No time je dodatno potvrdio vjeru u sebe i igrače.

Dakako da taj papir ništa ne jamči, imali su ga Štimac, Kovač i Čačić pa ih nije mogao spasiti. A Dalić ionako na čelo Hrvatske nije stao da bi uzeo novac od HNS-a, daleko bogatiji ugovor može dobiti na drugim adresama.

A gdje će se igrati play-off? Dva su kandidata: Zagreb kao favorit i Osijek koji pokazuje zanimanje. U Gradskom su vrtu napravili određenu obnovu stadiona. Medijski se u pojedinim napisima spominjao i Poljud, no on bi mogao doći na red kad počne Liga nacija, ovog trena sigurno neće biti odlučeno da se igra u Splitu. O tome će mišljenje dati stručne službe, koje bi lako mogle biti za Zagreb jer je, jasno, u glavnom gradu sve jednostavnije logistički riješiti. Opet, odlučuju članovi Izvršnog odbora.

REUTERS/Valentyn Ogirenko
Valentyn Ogirenko / REUTERS
Zlatko Dalić - izbornik Vatrenih

Kod preseljenja dvoboja s Finskom iz Osijeka na Rujevicu bitnu je ulogu odigrao izbornik Ante Čačić, a eto što je doživio; u Gradskom su mu vrtu lani skandirali “Ante Čačić”, a u Rijeci “Čačiću, odlazi”. Zato ne treba puno čarobirati, domaćina valja odabrati racionalno.

Linker
23. travanj 2024 11:30