Dejan Lovren
 Dave Thompson/Getty Images
EKSPLOZIVNI INTERVJU

DEJAN LOVREN EKSKLUZIVNO ZA SN 'Želim se vratiti u reprezentaciju! Ali postoji jedan uvjet...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. srpanj 2016. 10:04

Dejan Lovren sa svojim je Liverpoolom u San Franciscu, točnije u kampu nedaleko od toga prekrasnog grada. Redsi su na američkoj turneji u sklopu priprema za početak Premiershipa. Ostat će u SAD-u desetak dana, na rasporedu su tri utakmice, Chelsea, Milan i Roma.

Prvo smo mu, jasno, čestitali na kapetanskoj vrpci. Biti kapetan slavnog Liverpoola veliki je doseg, ogromno priznanje za Lovrena, kao i njegovu cjelokupnu karijeru.

- Naravno da mi je bilo drago što me trener vidi kao kapetana. Kao što sam bio sretan kad sam nosio kapetansku vrpcu na prijateljskoj utakmici s Wiganom. Ali, polako, sad nam se priključuju iskusniji igrači Englezi, vidjet ćemo kako će biti u budućnosti.

Prilično ste skromni... Biti stranac i kapetan Liverpoola nešto je fantastično, možemo kazati neka vrsta krune karijere?

- Naravno da jest. Sretan sam i ponosan, ali najvažnije će biti na terenu pokazati najbolje od sebe, opravdati činjenicu da me trener Klopp vidi kao čovjeka koji može biti lider momčadi.

Mislite li da je stiglo vrijeme za povratak Dejana Lovrena u reprezentaciju?

Da

Ne

Kakav je bio dojam, što biste kazali o nastupu Vatrenih u Francuskoj?

- Razočaran sam! Rezultatom naravno, jer smo ispali prerano, u osmini finala. Na našem slučaju najbolje se pokazalo kako u nogometu uvijek ne pobjeđuje bolji. Ne treba biti previše mudar ili biti preveliki nogometni analitičar da bi se zaključilo kako smo bili mnogo bolji od Portugala. Nadigrali smo ih... Ali što? Ispali smo. Ma, stalno na europskim prvenstvima ispadamo do lošijih suparnika.

Kako ste se osjećali dok ste u SAD-u gledali Vatrene na TV-u?

- Kako bih se osjećao? Naravno da mi je srce bilo uz njih, da je drukčije kucalo. Nije bilo lako gledati suigrače na Euru, a ja na odmoru! Kako sam mogao biti raspoložen? Naravno da sam bio nesretan.

Moglo je biti drukčije da niste imali čvrst stav prije Eura?

- To je bila moja odluka, na kraju i odluka izbornika Ante Čačića. Bilo pa prošlo, vjerujem da će u budućnosti biti bolje! Nadam se da ćemo krenuti pravi, boljim putem. Želio bih da se u razgovoru riješe sve nedoumice i nesporazumi. Vjerujem da će onda u budućem vremenu zaista sve biti bolje.

Dobro, ali tko vam može garantirati da ćete uvijek biti u udarnih jedanaest? Zar nije ultimatum bila rečenica “ili ću biti u udarnih jedanaest, ili ne idem na Euro”?

- Idemo sad definitivno razjasniti tu rečenicu, bez ikakvih ograda. Nikada, baš nikada me se nije gledalo kao igrača za prvu postavu reprezentacije! Kao što me se, recimo, gleda ovdje u Liverpoolu. Dakle, vjerujem da će svi razumjeti. Naravno da ne mogu od bilo kojeg trenera tražiti da budem u udarnih jedanaest, to je nemoguće. To nikad ne bih napravio, to nije normalno. Međutim, to je poanta priče, želim samo imati dojam da me se - doživljava. Da me se doživljava kao igrača koji može igrati u prvih jedanaest, da sam tu. Kao što je to kod trenera Kloppa. Ne trebam ja uvijek igrati u udarnom sastavu, ali vidim da sam stalno tu, da me se cijeni, da sam u konkurenciji. Da, želio sam u reprezentaciji imati drukčiji status. Dakle, ono što sam kazao, hoću da me izbornici “doživljavaju”, da se ne osjećam kako sam tu samo zato da budem tu, da popunjavam broj.

CIJELI OTVORENI INTERVJU S DEJANOM LOVRENOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
15. travanj 2024 05:10