Screenshot: Twitter
PREOKRET I U REPREZENTACIJI

DEJAN LOVREN OTVORIO DUŠU ZA SN I PROGOVORIO O NAJTEŽIM DANIMA I ZAČARANOM KRUGU U KOJEM SE NAŠAO 'Da sam ja bio izbornik, ne bih pozvao sam sebe!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2017. 09:13

Izbornik Ante Čačić u subotu je u Liverpoolu posjetio Dejana Lovrena. Na Anfieldu je pogledao i utakmicu Redsa i Topnika, koji su momci Jürgena Kloppa dobili s 3:1. Nije vidio Lovrena na travnjaku jer je stoper Liverpoola bio na klupi, no važno je istaknuti kako su sad svi nesporazumi i nedoumice izglađene, to se najbolje vidi iz komunikacije izbornika i Lovrena. Stoper Redsa je lijepo ugostio Antu Čačića.

- Došao mi je izbornik u posjet, bili smo skupa, družili se, gledao je utakmicu s Arsenalom... Sve je maksimalno pozitivno. Malo smo pričali o prošlosti, više o budućnosti. Baš je sve bilo dobro, bilo je jako ugodno druženje s izbornikom.

Znamo da ne možete o detaljima, ali možda bi bilo zgodno da hrvatska nogometna javnost ipak nešto sazna o razgovoru s izbornikom. Zbog onih situacija iz bliske prošlosti...

- Ja sam tu, na raspolaganju reprezentaciji. U planovima sam izbornika Čačića, što je za mene odlična spoznaja. Rekao sam izborniku da uvijek želim biti dio reprezentacije. Nikad u životu nisam želio zatvoriti vrata nacionalne vrste. Je, nećemo se sad praviti da se ništa nije dogodilo, kroz neke moje rečenice iz prošlosti to se tako moglo shvatiti. Neki ljudi su to možda i krivo protumačili. Bio sam u specifičnoj situaciji.

Sam sebe ne bih zvao

Lovren je bio otvoren kao i uvijek...

- Imao sam osobnih problema koji su me stiskali. O tome se već sve zna. Imao sam i problema u reprezentaciji, koji su meni izgledali veći zbog osobnih problema, to je bio jedan začarani krug. Sad sam riješio sve svoje osobne probleme, sretan sam čovjek.


0-1 Dejan Lovren Goal HD - Chelsea 0-1... by zidanegoal

Kojih ste problema imali u reprezentaciji?

- U tom trenutku nisam zaslužio biti u reprezentaciji! Nisam želio kvariti atmosferu u nacionalnoj vrsti. Nije me bilo smisla pozivati dok sam bio u onakvom stanju. Da sam ja bio izbornik, ne bih pozvao sam sebe! Odaslao sam neke riječi i rečenice koje nisam trebao odaslati, ali ponavljam, bio sam u takvom stanju da se to dogodilo. U ono vrijeme nisam si mogao pomoći.

Čačić je sve razumio

Mislite na onu rečenicu da vas izbornik ne treba ni zvati ako ne budete igrali u prvih jedanaest?

- Pa naravno... Tko bi to izjavio? Osim mene u onom specifičnom stanju u kojem sam bio. Kako bih mogao izjaviti da neću u nacionalnu vrstu ako ne igram u udarnom sastavu? Ali, velim, mora me se shvatiti, bilo je to razdoblje kakvo je bilo, bremenito osobnim problemima koji su se jednostavno morali negdje reflektirati. Da se tako izrazim, glava mi je tada bila negdje drugdje, ne na mom tijelu. Izbornik Čačić je sve razumio. Sad je sve u najboljem redu, izbornik će odlučiti hoće li me pozvati za utakmicu s Ukrajinom. Jer mjesec dana zbog već opisane ozljede nisam bio u pogonu, nisam nakon onog ogleda s Chelseajem odigrao ni jednu utakmicu. Vidjet ćemo, izbornikova je odluka.

Linker
30. travanj 2024 15:53