Carlo Ancelotti
 Maja Hitij/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
'HNS SI GA NE MOŽE PRIUŠTITI'

DOBRI POZNAVATELJI TALIJANSKOG STRUČNJAKA OTVORENO O PRIČI 'ANCELOTTI MEĐU VATRENIMA' 'Ne mogu vjerovati da je netko iz Saveza išao u takvu misiju...'

Dario Šimić i Marko Naletelić progovorili o priči 'Ancelotti među Vatrenima' koju je lansirala ugledna Gazzetta dello Sport i koju su prenijeli svjetski mediji.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. listopad 2017. 00:20

Kako su doživjeli priču “Ancelotti među Vatrenima”, pitali smo Darija Šimića i Marka Naletilića, koji dobro poznaju Ancelottija. Šimiću je godinama bio trener u Milanu, a s Naletilićem je prijatelj.

- Čudno mi je da takve informacije izlaze van. Ne mogu vjerovati da je netko iz Saveza išao, u ovako delikatnoj situaciji, u takvu misiju. Potreban nam je maksimalan mir, pogotovo Daliću, da dovrši posao - kazao nam je Šimić.

Dario Šimić
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Dario Šimić

Marko Naletilić, ugledni menadžer koji u Italiji ima specijalno visok rejting, istaknuo je:

- Carlo Ancelotti je veliki gospodin, jasno da je jedan od najboljih trenera na svijetu, sigurno bi, analogno tome, financijski bi bio teško podnosiv HNS-u. Mislim da si ga naš Savez ne može priuštiti. Nikakva saznanja nemam je li komunikacija uspostavljena ili nije. Zlatko Dalić dobio je Ukrajinu, ako nas odvede u Rusiju, apsolutno je zaslužio da bude izbornik na Svjetskom prvenstvu, ma tko da se spominje nakon toga. Optimist sam, Dalića smatram top trenerom. Nije lako ni u arapskom svijetu praviti tako dobre rezultate, u Ukrajini je učinio čudo, digao momčad. On pod svaku cijenu mora biti izbornik u Rusiji. I kraj priče.

Veze s Hrvatima

Ancelotti ima dobra poznanstva među Hrvatima, uostalom Luka Modrić je kod njega vodio igru Reala, posebno dobar prijatelj mu je Puljanin Aldo Benkovac, no očito će njegova trenerska karijera ići nekim drugim putem.

Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX

Kako se piše da pregovara s Milanom, to bi moglo ispasti kao upozorenje Crveno-crnima da se odluče hoće li smijeniti Vincenza Montellu i uzeti Ancelottija, ili neće. Jer, mogao bi ga pokupiti netko drugi... Iako bi Ancelottiju, ako je suditi po viđenom u zadnje vrijeme u Bayernu, dobro došlo da malo predahne. Godinama je na najvišoj klupskoj razini...

Linker
20. travanj 2024 14:34