Screenshot/Twitter
POČINJE VELIKI RASPLET

EVO KAKO VATRENI NAJBRŽE MOGU NA SVJETSKO PRVENSTVO Donosimo tri scenarija: U slučaju pobjede, sve je jasno...

Koliko je Hrvatska blizu Svjetskog prvenstva u Rusiji? Donosimo tri scenarija u hrvatskoj skupini I...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2017. 21:10

POBJEDA HRVATSKE...

Hrvatska bi pobjegla Islandu na šest bodova i imala bolji međusobni omjer, Turska i Ukrajina bi u najboljem slučaju bile na minus pet. Ako njihov međusobni susret ne bi završio pobjedom Ukrajine, Vatreni bi već u rujnu mogli, teoretski, osigurati SP. A čak i da to ne učine, dosta je vjerojatno da će im za to trebati samo pobjede nad Kosovom i Finskom.

NERIJEŠEN REZULTAT...

Hrvatska bi zadržala prednost koja bi nakon šest kola vjerojatno iznosila tri boda pred sva tri rivala, Islandom, Ukrajinom i Turskom, no takvo stanje ne bi jamčilo mirnu završnicu jer Vatreni gostuju u Istanbulu i Kijevu. Moglo bi se dogoditi da odlučuje baš susret s Ukrajinom na njezinu terenu, ako se neki rezultati ne poklope povoljnije.

PORAZ HRVATSKE...

Island bi uhvatio Hrvatsku, a Ukrajina i Turska stigle na dva boda. Sve bi bilo otvoreno, četiri kandidata imala bi šanse, prvo mjesto (vodi izravno na SP) i drugo (dodatne kvalifikacije) mogli bi pripasti bilo kome. Kao i u prethodnim ciklusima, neizvjesnost bi trajala do kraja, možda i do baraža. Tada bismo shvatili da, zapravo, ništa nismo napravili.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
19. travanj 2024 14:53