REUTERS
PREBIJANJE STARIH RAČUNA

EVO ZAŠTO JE HRVATSKA 'MORALA' IGRATI PROTIV ESTONIJE Veliki debakl Vatrenih i teška ozljeda Pjace rezultat su HNS-ove pogreške otprije godinu dana

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. ožujak 2017. 17:36

Prije točno godinu dana U-21 reprezentacija Hrvatske u Zaprešiću je u važnoj kvalifikacijskoj utakmici pobijedila Estoniju sa 2:1. Međutim, još za vrijeme drugog poluvremena hrvatski je tabor preplavila panika jer su shvatili da smo napravili težak previd kada je u 46. minuti u igru ušao Ivan Fiolić, koji uopće nije bio prijavljen u zapisniku.

Već se kalkuliralo da ćemo utakmicu izgubiti za zelenim stolom, što bi se možda i dogodilo da je Estonski savez takvo što zatražio. Estonci su se, na sreću, ponijeli kao prava gospoda odlučivši da neće pisati prigovor UEFA-i.

I čelnici HNS-a tada su iskazali gospodske manire poručivši Estoncima da će im vratiti uslugu, a Estonci su brže bolje zatražili prijateljsko gostovanje Vatrenih na njihovu terenu. Naravno, Šuker im je gospodski ispunio želju...


PJACA KO CON LA CROAZIA- INFORTUNIO E LACRIME...

Tako je, dakle, dogovorena utakmica Estonija - Hrvatska. Nema govora o utakmici igranoj zbog zarade ili Šukerove nesposobnosti, odnosno nebrige za igrače. To doduše ne briše činjenicu da je teren bio u groznom stanju, ali Šuker to nije mogao znati kada je prije šest ili sedam mjeseci dogovarao termin. Domaćin se već ispričao zbog lošeg terena, objašnjavajući da im vremenske prilike prethodnih tjedana nikako nisu išle u prilog.

Nije, međutim, Hrvatska izgubila utakmicu zbog lošeg terena, jer jednako je loš bio i Estoncima. Debakl smo doživjeli jer je Ante Čačić loše pripremio utakmicu, a i sami igrači su joj očito olako pristupili i doista nije pošteno od bilo koga za debakl, pa i tešku ozljedu Marka Pjace prozivati Davora Šukera. Predsjednik HNS-a bi za štošta toga trebao odgovarati, ali Vatreni bi s onakvim pristupom izgubili i da se igralo na najfinijoj engleskoj travi.

Linker
20. travanj 2024 16:35