CROPIX
TKO ĆE DOBITI DOMAĆINSTVO?

GDJE ĆE VATRENI IGRATI SVOJU UTAKMICU ISTINE? HNS već ima favorita, a jedini razlog je što bi se na tribinama moglo skupiti 20 tisuća navijača

HRVATSKA U PLAY-OFFU Izvršni odbor HNS-a, po svemu sudeći, ima svog favorita za odigravanje domaće utakmice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. listopad 2017. 13:10

Sastanak Izvršnog odbora HNS-a koji je bio predviđen za danas (četvrtak), odgođen je za ponedjeljak. No, prema neslužbenim informacijama, Hrvatska bi trebala igrati na maksimirskom stadionu, članovi IO-a drže da bi to bila najbolja lokacija. Ipak, treba pričekati konačnu odluku.

Zašto izvršno tijelo HNS-a po svemu drži da je Maksimir najbolji za odigravanje jedne od dvije krucijalne utakmice za SP? U prvi trenutak netko bi mogao pomisliti da se radi o sigurnosnim razlozima.

Međutim, po onome što se moglo saznati u kuloarima to nije točno. Osim što svi spominju da je zagrebačka policija savršena kad se radi o sigurnosti, a isto tako i redarska služba. Kad se radi o sigurnosti, najbolji stadion za odigravanje reprezentativnih utakmica je - Rujevica. Načuli smo da je na utakmici s Finskom u sigurnosnom aspektu sve bilo na najvišoj razini, te da je tamo zapravo najlakše osigurati nogometni događaj.

Zagreb, 030917.
Stadion Maksimir.
Europska kvalifikacijska utakmica, nastavak prekinutog susreta reprezentacije Hrvatske i Kosova za Svjetsko prvenstvo 2018 u Rusiji.
Na fotografiji:  navijaci.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX

Također, Rujevica je idealna i kad se radi o travnjaku, koji je najbolji u Hrvatskoj. Jedini i glavni razlog zašto će se utakmica dodatnih kvalifikacija igrati, po svemu sudeći, u Maksimiru jest činjenica da se očekuje kako će tribine biti dosta dobro ispunjene te da će Hrvatska u Zagrebu imati najveću podršku.

Dakle, u cijeloj priči bi trebao presuditi kapacitet stadiona. Jasno, maksimirski stadion nije natkriven, pa bi sve moglo pasti u vodu ako tog dana bude padala kiša. Ukoliko vrijeme bude dobro, onda je neka procjena da bi se, s obzirom na važnost utakmice, na maksimirskim tribinama moglo skupiti do 20 tisuća gledatelja. Mogući broj gledatelja na tribinama je, dakle, jedini razlog zašto je stadion u Maksimiru favorit u izboru mjesta odigravanja. Naravno, opet pod uvjetom da ne pada kiša, travnjak Maksimira je dobar, tako da ni u tom segmentu ne bi trebalo biti nikakvih problema, Vatreni bi imali sasvim dobre uvjete u trci za Svjetskim prvenstvom u Rusiji.

Linker
25. travanj 2024 08:39