REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REAKCIJA IZ SUPARNIČKOG TABORA

GRCI NIKAKO NISU ŽELJELI HRVATSKU Grčki izbornik otkrio najveću prednost u odnosu na Vatrene, mediji složni: Glavno da smo izbjegli Talijane

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2017. 19:56

Grčki nogometni izbornik Michael Skibbe djelovao je zadovoljno nakon ždrijeba dodatnih kvalifikacija. Hrvatsku možda nije priželjkivao, ali je se i ne boji. Tako barem otkrivaju njegove riječi uoči okršaja koji će se odigrati 9. i 12. studenog.

Prva će utakmica biti odigrana u Zagrebu u četvrtak 9. studenog, a uzvrat u Grčkoj na rasporedu je u nedjelju 12. studenog.

"Naš protivnik je vrlo jak i težak. Hrvatska voli igrati agresivan i napadački nogomet, a mi se pak znamo dobro braniti. Vjerujem da će to biti zanimljive utakmice, a na kraju ćemo vidjeti konačni ishod", rekao je Skibbe.

Dodao je i kako Grčka ima jednu prednost u odnosu na Hrvatsku.

"Dobro je što uzvrat igramo u Grčkoj, to nam daje malu prednost da možemo izabrati taktiku koju želimo. Sve će se odlučiti na travnjaku", zaključio je Skibbe.

Grčki mediji pak su složni kako Hrvatska nije idealan suparnik u ždrijebu. Anketa portala Sport24 tako je pokazala da su Danci sa 64% glasova bili suparnik kojeg su Grci najviše priželjkivali, potom Švicarci (15%), dok je Hrvatska bila drugi najnepoželjniji suparnik s 12% glasova. Protivnik kojeg su grčki navijači najmanje željeli bili su Talijani s 9% glasova.

Gazzetta.gr navodi kako je Hrvatska dobila vjetar u leđa dolaskom novog izbornika Zlatka Dalića i kako čim prije žele zaboraviti probleme plasmanom u Rusiju.

Prenose i izjavu Marija Bonića, bivšeg igrača zagrebačkog Dinama, a kasnije i Apollona i Panachaikija.

"Žao mi je što jedna od ovih reprezentacija neće na Svjetsko prvenstvo. Mislim da je talent najjača snaga Hrvatske. Na dobar dan mogu napraviti nevjerojatne stvari, a igrači Hrvatske igraju u najvećim svjetskim klubovima. Najveći problem Hrvatske i Grčke je taj što nemaju stabilnost. Tko će proći dalje odlučit će detalji, od psihologije do odluka izbornika", objasnio je Bonić.

Gazzetta.gr prenosi i izjavu grčkog reprezentativca Anastasiosa Bakasetasa, inače igrača AEK-a.

"Italiju smo svakako željeli izbjeći, a Hrvatska svakako ima vrlo dobru momčad. Znali smo da suparnik neće biti lagan, a Danska je vjerojatno bila najranjivija momčad koju smo mogli izvući. Optimističan sam, vjerujem da ćemo doći do Rusije ", komentirao je Bakasetas za Sport-FM.

Sport-FM navodi kako su Vatreni težak suparnik, ali da ih je moguće preskočiti.

Linker
19. travanj 2024 14:45