Davor Šuker
 Drago Sopta / CROPIX / CROPIX
BEZ KOMENTARA

HNS PREŠUTIO PERIŠIĆEVO PROZIVANJE, ŠUKER ZABRANIO KOMENTIRANJE 'Ljutio se u nekim situacijama kad su pojedini članovi Izvršnog odbora komentirali...'

HNS Članovi IO HNS-a nisu bili voljni za razgovor o Perišićevo prozivanje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. ožujak 2017. 18:45

HNS je prešutio Perišićevo prozivanje Davora Šukera i njegova načina dogovaranja prijateljskih utakmica. Kapetan na utakmici u Tallinnu kazao je kako poručuje gospodinu Šuker da bolje bira protivnike jer nema smisla igrati na terenima koji nisu za profesionalni nogomet. Perišićev istup dobio je jak odjek, no vrlo slično kazao je i izbornik Čačić.

Njegova je bila rečenica:

- Ispada da nam jedna takva utakmica, ne zbog poraza, nego zato što naši igrači nisu mogli pokazati svoju kvalitetu, nije trebala.

Čačić ističe da ga je na promjenu mišljenja nagnao travnjak, koji je označio glavnim krivcem za poraz, jer još dan ranije govorio je kako će ogled s Estonijom biti itekako koristan.

Čelnici HNS-a nisu bili voljni za komentare. Izvršni direktor Damir Vrbanović nije se javio na pozive ovog novinara, a od članova Izvršnog odbora dobili smo ovakve odgovore.

- Nisam bio u Tallinnu jer nalazio sam se na drugom putu. Čak nisam ni gledao utakmicu jer nisam stigao, samo sam pročitao komentare - rekao nam je dopredsjednik Đuro Bukvić, pa na upit kako je doživio Perišićevu prozivku Šukera, odgovorio:

- To pitajte predsjednika Šukera. To vam može on odgovoriti.

A koje je vaše osobno mišljenje?

- Nemam komentar.

Ljutio se zbog medija

Stjepan Merkaš, član IO, gledao je susret uživo na A. Le Coq Areni. Ali nas je upozorio:

- Šuker se ljutio u nekim situacijama kad su pojedini članovi Izvršnog odbora komentirali određene teme. Zato je dogovor da se za sve pita glasnogovornika Pacaka, ako Savez bude imao što kazati napravit će to priopćenjem.

HNS je na svojoj stranici objavio pročišćenu izjavu Ivana Perišića u kojoj nema spominjanja Šukera. Isto tako ni Čačićeve rečenice koju smo citirali.

S aspekta HNS-a razumljivo je da ne žele od nezadovoljstva izbornika i kapetana travnjakom dizati trenzije. Davor Šuker nije ni bio na utakmici u Tallinnu. Izbornik će mu imati priliku kazati što ga muči kad sljedeći put budu dogovarali prijateljski susret. Pitamo se, primjerice, u kakvom će biti stanju travnjak u Stanovima gdje bi Čačić volio da Vatreni igraju u lipnju, prije Islanda.

Linker
19. travanj 2024 16:22