Getty Images, reuters, sn ilustracija / Getty Images, reuters, sn ilustracija
OPERACIJA 'GRČKA'

HRVATSKA STRUKA O ŠANSAMA VATRENIH PROTIV GRČKE 'Mislim da će biti jako, jako teško. Puno teže nego sam se nadao...imaju taj opaki tandem...'

Treneri i bivši igrači uglavnom su optimistični nakon ždrijebam dodatnih kvalifikacija koji je spojio Hrvatsku i Grčku.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 18. listopad 2017. 10:23

- Znamo sve, grčka iskustva nam i nisu najbolja, međutim, nije to ‘ona’ generacija koja nam je zadavala velike probleme. Ova Grčka ima nekoliko odličnih igrača, ima taj opaki tandem Fortounis-Mitroglou, međutim, bez obzira što prvu utakmicu igramo kod kuće, nama dajem blagu prednost. Naime, naša se velika prednost krije u sredini terena, gdje će Zeca i Tachtsidis biti dobar takmac, koje prije svega krasi odlična motorika, no Modrić i društvo ipak su bitno kvalitetniji. Kada bi se njima nadodala i ofenziva, gdje smo u globalu također snažniji, vjerujem da ćemo premostiti probleme i stići do konačne pobjede. U zaključku, u postocima, bilo bi to 55-45 za ‘vatrene’, zaključio je Velimir Zajec.



Nenad Bjelica
- Prošlost je pokazala da nam nepremostiva prepreka znaju biti i Finska ili Estonija, ali i da nepremostiva prepreka “vatrenima” nisu ni Engleska, Njemačka, Italija, pa i Ukrajina. Dakle, neovisno o ždrijebu, najvažniji smo mi, a vidim da se atmosfera unutar same reprezentacije bitno popravila, što je ključan moment uspjeha. O Grčkoj zaista ne znam mnogo, no znam da moramo biti ponizni i puni poštovanja, jer razni plitki potoci nama su se znali pokazati predubokima, stoga je i oprezan pristup grčkoj dobra stvar. Hrvatska je u svakom slučaju bolja momčad i samo o njoj i njenom pristupu ovisi kako ćemo proći. Ako ćemo biti pravi, ne sumnjam u Rusiju.


Zagreb, 100717.
Bivsi nogometas Velimir Zajec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Ilija Lončarević
- Nema tu puno priče, neke kalkulacije trenutačno zaista nisu na mjestu. Nema se u ovome času ništa puno kalkulirati, od bilo koga od njih Hrvatska je bolja i kvalitetom i rejtingom. Radi se o dvije utakmice u kojima bi, bez obzira na ždrijeb, bilo apsolutno bespotrebno unaprijed drhtati. Konačno, da nam s druge strane stoji Brazil, mi ovo moramo proći te se plasirati u Rusiju. Druge priče zaista ne postoje.

Zagreb, 160816.
Stadion Maksimir.
Prva utakmica Play-Offa Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Red Bull Salzburg.
Na fotografiji: Otto Baric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Otto Barić
- Mislim da će biti jako, jako teško. Puno teže nego sam se nadao, pa čak i da drugu utakmicu igramo doma. Znate, igrao sam dosta tih utakmica s Grcima, i spoznao težinu mentaliteta, ali i igre. Činjenica je da smo mi dobri, i ja želim svim srcem da uspijemo, imamo i momčad koja je za to sposobna, ali svejedno će to biti teško. Jedino bi Švedska po težini bila slična, Irska i Sjeverna Irska bile su reprezentacije kojima sam se nadao. Grčka, naime, može dobro igrati defenzivno, ali i mentalno je čvrsta, a s takvom pretpostavkom komplicirana je i prva utakmica, a uzvrat još i teži. Negativna statistika našim igračima neće mnogo značiti, no nije ovdje pitanje statistike, već duela koji će biti silno kompliciran...

Linker
21. travanj 2024 05:03