CROPIX
DOBRE VIJESTI

HRVATSKI BEK S DOMAGOJEM VIDOM SRUŠIO PARTIZAN U BEOGRADU, ALI NIJE PROŠAO BEZ POSLJEDICA 'Iskrenuo sam gležanj, ali dolazim na okupljanje'

JOSIP PIVARIĆ Hrvatski reprezentativni lijevi bek s Domagojem Vidom upisao pobjedu za Kijevljane protiv Beograđana, ali nije prošao bez posljedica
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. listopad 2017. 10:13

Srpski nogomet mogao je pamtiti taj četvrtak u Europskoj ligi. Crvena zvezda je šokirala Köln u gostima pobjedom od 1:0, a Partizan je vodio 2:0 protiv kijevskog Dynama za koji su igrali naši reprezentativci Josip Pivarić i Domagoj Vida. Ipak, Beograđanima to nije bilo dovoljno, Kijevljani su sve preokrenuli i na kraju pobijedili s 3:2.

- Ma, sami smo si zabili dva gola! Prvo smo promašili jednog “zicera”, a onda su uslijedila ta dva gola za koja smo si sami krivi. Recimo, prvi pogodak za Partizan došao je nakon auta... To se baš ne događa često. Onda su nam drugi zabili iz neke polukontre, iz nekog odbijanca. Uglavnom oba pogotka smo primili jako glupo - priča nam Pivarić kako je došlo do toga da Partizan povede s dva pogotka prednosti.

Ipak, stvari su kasnije došle na svoje...

- U prvom poluvremenu stvarno nismo bili na razini. Ali u drugom dijelu smo krenuli kako Bog zapovijeda i došlo je od “faširanja”, samljeli smo Partizan!

U Beogradu se igralo bez gledatelja zbog kazne koju je Kuće europskog nogometa udijelila Partizanu.

- Je, igralo se bez gledatelja, ali su sve njihove lože bile popunjene. Imao sam osjećaj da je u tim ložama bilo najmanje tisuću ljudi. Itekako se čulo navijanje za Partizan. Meni je ipak bilo jako žao što se igralo pred praznim tribinama. Neki misle da bi nam bilo teže da smo igrali pred prepunim tribinama, ja pak mislim da ne bi bilo teže. Ljepše je igrati pred prepunim tribinama, veći je naboj. Da, baš mi je žao što su u Beogradu bile prazne tribine, da su bile pune, onda bi ova pobjeda bila slađa.

Stalno prazne tribine

Hrvatski reprezentativac se našalio na igranje pred praznim tribinama...

- Ja malo-malo pa igram pred praznim tribinama! Vjerojatno sam rekorder po broju utakmica bez gledatelja. Kad gledam prazne tribine, onda je to moj poznati teren, ha-ha... Prije nekog vremena smo u Kijevu zbog kazne igrali pred praznim tribnama, sad smo u to isto ponovili u Beogradu. Naravno, ne trebam ni spominjati da sam za reprezentaciju igrao bez publike, a naravno i sa zagrebačkim Dinamom! Bilo kuda, prazne tribine svuda, ha-ha...

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: Domagoj Antolic, Josip Pivaric, Ivan Fiolic, Ante Coric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Veli da mu je jako drago što je usred Beograda dobio Partizan.

- Ne bih sad to nešto posebno želio potencirati da netko krivo ne shvati, ali zaista mi posebno drago što sam dobio Partizan sa svojim klubom. Znate, dok sam igrao u zagrebačkom Dinamu, mnogi su mi stalno pričali o onoj pobjedi nad Partizanom 1997 godine od 5:0. Naslušao sam se priča oko te utakmice, tako da sam i ja poželio da jednom pobijedim Partizan. Nisam uspio sa zagrebačkim, pa sam sad uspio s kijevskim Dynamom. Eto, sad se i ja mogu pohvaliti da imam pobjedu nad Partizanom, a ne samo ona generacija. Baš sam sretan... A naročito zbog toga što smo pobijedili nakon takvog velikog preokreta, u dramatičnoj utakmici.

Niz pehova

Bio je jako raspoložen Pivarić, ali onda nam je ipak kazao jednu ne tako dobro vijest:

- Možda sam vam to mogao kazati na početku, ali eto, samo da znate da sam na utakmici s Partizanom iskrenuo gležanj!

Pa, nevjerojatno zapravo, jučer nam se na ozljedu požalio Dejan Lovren, o čemu možete čitati na našim stranicama, a sad nas je eto o neugodi gležnja izvijestio i Pivarić. Ima li kraja pehovima za Antu Čačića? U ovim kvalifikacijama zaista Vatreni nemaju sreće kad se radi o zdravstvenom biltenu, ozljede stalno kucaju na vrata, čak bi rekli da galopiraju.

Boris Kovacev / CROPIX

- Iskrenuo sam gležanj još u prvom poluvremenu, ali sam uspio završiti utakmicu.

Atmosfera na Rujevici

Pitamo ga znači li to da je i on upitan za okršaje s Finskom i Ukrajinom?

- Idem na pretrage pa ću vidjeti u kakvom je stanju gležanj. Onako na prvu mislim da ću biti u redu za dva ili tri dana, da bih se u tom razdoblju trebao oporaviti. Naravno, ja normalno dolazim na okupljanje u ponedjeljak. Nego, kažete da je i Lovren ozlijeđen?

Bez obzira na sve, Pivarić kaže:

- Znate što ću vam kazati? Nema to sve veze, znamo kakve nas utakmice čekaju, utakmice koje odlučuju o našem putu na Svjetsko prvenstvo. Sve to, svi ti pehovi još nas više mobiliziraju, još nam je jače zajedništvo... Svi moramo staviti glave skup te se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Ja ne vidim drukčiji scenarij! Sve će biti dobro, vidjet ćete...

Veli kako se nada da će atmosfera na Rujevici protiv Finske biti poticajna.

- Nadam se da će ambijent na Rujevici biti isti onakav kakav je kad igra Rijeka! To je onda prekrasno. Vjerujem da će nas ljudi doći podržati, radi se o velikoj stvari, odlasku na Svjetsko prvenstvo. Nama će biti gušt igrati u takvoj atmosferi, a mi ćemo navijačima vratiti na pravi način, dobrom igrom i pobjedom nad Finskom!

A onda slijedi okršaj u ‘vašoj’ Ukrajini?

- Pobjeda nad Finskom dat će nam novo samopouzdanje pred taj okršaj s Ukrajinom. Neka u Ukrajini bude teško, glavno je da mi izađemo kao pobjednici. Ma, danas je teško pobijediti bilo koga, ako igraš protiv pet puta slabijih, nećeš pobijediti ako u utakmici ne uđeš kako spada. Ne treba bježati od izazovnih utakmica kakva će biti ta u Ukrajini. Treba prihvatiti sve najteže izazove i - trijumfirati! Te otići u Rusiju! - zaključio je Pivarić.

Linker
19. travanj 2024 20:21