Alex Caparros/Getty Images
INAKI PROGOVORIO ZA SN

'HRVATSKU DOŽIVLJAVAM ONAKO KAKO JE VIDI CIJELI NOGOMETNI SVIJET' Rakitić je vrhunski igrač, ali Luka Modrić je kompletniji!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. srpanj 2017. 19:31

Novi trener NK Rudeša, Bask Inaki Alonso, progovorio je u velikom intervjuu za Sportske novosti o svojoj misiju u novom hrvatskom prvoligašu, ali i o hrvatskom nogometu općenito. Pogotovo, o Vatrenima...

Kako gledate na hrvatsku nogometnu reprezentaciju?

- Onako kako je gleda i doživljava cijeli nogometni svijet. To je top nogometna reprezentacija, prepuna vrhunskih igrača, sposobna za najveća dostignuća. Hrvatska je bila odlična na Europskom prvenstvu u Francuskoj, izgubila je od Portugala, ali isto tako je mogla i dobiti europske prvake.

Jeste li gledali posljednju utakmicu Hrvatske protiv Islanda?

- Jesam. Preveli su mi kako je bilo mogo kritika na igru vaše reprezentacije u medijima. Po meni, nije to bilo tako slabo, Island je jako dobra reprezentacija. Hrvatskoj je u toj utakmici nedostajala ‘dubina’, nije bilo okomitosti, zato je na kraju ispalo onako kako je ispalo.

Zagreb, 150617.
Konferencija za medije u NK Rudes na kojoj je predstavljen novi trener Inaki Alonso.
Na fotografiji: Inaki Alonso.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Što znate o hrvatskim igračima u Španjolskoj, koga posebno cijenite?

- Hrvatski igrači u Španjolskoj su se pokazali i najboljem svjetlu. Posebno cijenim Luku Modrića, ja takve igrače volim nazivati ‘totalnim nogometašima’. Ima apsolutno sve što nekog igrača čini velikim igračem. Ivan Rakitić je također vrhunski nogometaš, ali Modrić je kompletniji.

Jeste li se čuli s vašim španjolskim kolegom Joanom Carrillom, trenerom Hajduka?

- Jesam, razgovarali smo dva puta. To je normalno, zar ne? Carrillo mi je dao mnogo dobrih informacija o hrvatskom nogometu, o Hrvatskoj ligi. Carilla znam od prije...

Linker
20. travanj 2024 02:01