Arhivska fotografija
 Damir Krajac / Hanza Media
TEŠKO JE VIŠE VJEROVATI OBEĆANJIMA

I KAKO ĆE HRVATSKI NOGOMET ONDA PREMA NAPRIJED? Dok u Skoplju igraju Real i Manchester United, Hrvatska ima - dokumentaciju za krov!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. lipanj 2017. 23:07

Na sjednici Skupštine HNS-a bili su i izaslanik HOO-a Siniša Krajač te izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Ivica Lovrić. Koji je prvi potegnuo pitanje infrastrukture.

- Mi u Zagrebu ulažemo u infrastrukturu, gradimo novi stadion u Sesvetama, brzo će se dograditi stadion novog prvoligaša Rudeša, a gotova je i projektna dokumentacija za natkrivanje sjeverne i zapadne maksimirske tribine - kazao je Lovrić.

Gotova je projektna dokumentacija za natkrivanje dviju tribina? Dok se jedno Skoplje priprema za utakmicu europskog Superkupa između Reala i Uniteda, u Zagrebu je završena dokumentacija? Optimistično, svakako, skačemo od sreće.

Claudio Villa/Getty Images
Getty Images

- Evo, vidim da u Zagrebu ulažu u 8-10 igrališta s umjetnom travom, to je gorući problem hrvatskog nogometa. Pa mi smo uz Bugarsku najlošija članica Europske unije po tom pitanju. A dok to ne riješimo, hrvatski nogomet neće ići prema naprijed. Iz svojih izvora saznajem kako HNS godišnje dobiva 2,5-3 milijuna eura za ulaganje u infrastrukturu, mislim kako bi se trebala preraspodijeliti ta sredstva savezima. Ako to ne podignemo, razinu infrastrukture po savezima, nećemo ići dalje - konstruktivan je bio Vinko Radovani.

Više puta spomenuta je nužnost poboljšanja infrastrukture, u svim službenim i neslužbenim razgovorima. Dok ne vidimo da nešto pomiče, teško je vjerovati obećanjima.

Linker
17. travanj 2024 00:42