Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
DUBIOZA ZA DUBIOZOM

IGRAMO S MALIMA JER DO VELIKIH NE MOŽEMO DOĆI Mislite da je Estonija bila nepotrebna? E, to je 'kamilica' za ono što Vatrene čeka za dva mjeseca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2017. 15:12

Od kada je Ante Čačić zasjeo na izborničku klupu, Vatreni prijateljske utakmice redovito igraju protiv reprezentacija skromnog rejtinga (Mađarska, Moldavija, San Marino, Estonija) ili u neprirodnim reprezentativnim terminima (protiv Čilea i Kine sredinom siječnja). Uz sve to tek nam predstoji terminski i zemljopisno “najneprirodnija” protiv Meksika u Los Angelesu koncem svibnja.

Šuker, međutim, sve te utakmice opravdava ekonomskom isplativošću. Turneja u Kinu donijela je Savezu 300 tisuća eura čiste zarade, a utakmica protiv Meksika trebala bi čak i više od toga.

- Pa što mislite da ja ne bih igrao protiv Francuske, Engleske ili Nizozemske, ali to su velike nacije koje žele igrati samo protiv “velikih”, jer tu im leži prava zarada. Kome smo mi tržišno zanimljivi? A kako njima treba novac, treba i nama, pa se snalazimo kako znamo i možemo - objašnjavao je Šuker prije nekoliko mjeseci u jednom nogometnom društvu.

U utorak su se diljem Europe igrale prijateljske utakmice koje su Šukeru dale za pravo. Nizozemska - Italija, Francuska - Španjolska, Portugal - Švedska... Nema ‘uljeza’.

Linker
26. travanj 2024 12:39