Screenshot
MIŠLJENJE STRUČNJAKA

ISPRAĆENI SU U HOLLYWOOD KAO LUZERI, A VRAĆAJU SE S OSCAROM 'Hrvatska ima neku čudesnu moć, nevjerojatno je koliko igrača proizvodimo'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. svibanj 2017. 18:16

Ispraćeni su u Hollywood kao luzeri, kao sporedni glumci i statisti, a vraćaju se s Oscarom! Izborniku Anti Čačiću smije se brk, ali isto se tako smješka drugima u brk. Svima onima koji su mislili da “otpisani” putuju kao turistička skupina na propali izlet, da će se osramotiti, doživjeti debakl protiv Meksika, oskrnaviti brend Vatrenih. Sve je ispalo suprotno.

Pitali smo jučer hrvatske nogometne stručnjake kako su oni vidjeli lijepu priču iz Los Angelesa, kako objašnjavaju trijumf vrste koji su neki nazivali “D-reprezentacijom”, jesu li uživali u predstavi tih momaka, u kojoj su praktički svi bili odlični, a nešto malo bolji od svih dobrih Jedvaj, Vlašić i Šunjić?


Otro oso de Diego Reyes gooool de Croatia vs...

Razvijati potencijal

- Nisam uopće iznenađen, ja znam da mi imamo potencijala. Ako je naš sastav dobro posložen kao što je bio u SAD-u, on uvijek može napraviti dobar rezultat, bez obzira na zrelost igrača. Moramo biti jako, jako zadovoljni onime što smo vidjeli protiv Meksika, što nam omogućava da planiramo igrački kadar za nacionalnu vrstu na najbolji mogući način. Sve sposobnosti naših igrača koje su se pokazale u toj utakmici moraju se iskoristiti, treba napraviti plansku reprodukciju nacionalne vrste da se ne bi događale oscilacije te da bi Vatreni uvijek bili top - kaže iskusni Stanko Poklepović.

Drži Špaco da se sada treba ciljano raditi s tim dečkima koji su bili u SAD-u i pokazali da se na njih može računati

- Ne, nije to onaj klasični individualni rad, ali se sad trebaju prepoznati sve njihove sposobnosti i eventualne manjkavosti da bi u zrelijoj dobi bili pravi igrači za reprezentaciju. To je ciljani posao izbornika Ante Čačića i njegova stožera. Moraju isplanirati taj način rada i sve će biti u najboljem redu. Bitno je to za nacionalnu vrstu, koja se mora mijenjati u određenim vremenskim razdobljima. Svi ovi koji su bili u SAD-u imaju potencijal koji se može razvijati - zaključuje Poklepović.


Gooool de Croatia vs Mexico

Ispalo je super

Tomislav Ivković kaže da je Hrvatska u Los Angelesu izgledala svježe, rastrčano...

- Svi su dobro izgledali, svi koji su igrali. Ne treba sad posebno izdvajati pojedince, ali kada bih morao, odlični su bili Vlašić, Tudor, Jedvaj, Šunjić... Primjerice, Šunjića sam upravo ja stabilizirao u Lokomotivi, kod mene je počeo standardno igrati. Šunjića zaista obožavam, a kad bi još imao pravu agresivnost, bio bi među najboljima na svijetu. On može sigurno biti u Dinamu, iznimno je inteligentan igrač, sjajno čita igru, super se postavlja, a mora raditi na pas-igri, predaji lopte.

Ivković će dodati:

- Naravno, ne trebamo sad te dečke koji su dobro igrali precjenjivati, ali je jasno da je ono podcjenjivanje prije puta bilo potpuni promašaj. Bilo je ružno vidjeti kako su bili ispraćeni iz Hrvatske, a napravili su sjajan rezultat. Za neke ozbiljne ocjene treba imati kontinuitet. Međutim, baš sam jako, jako zadovoljan. Tom je pobjedom Hrvatska otvorila novo tržište, slijedeći bismo put mogli biti pozvani u nekom “pravom” terminu s najboljim selekcijom, tamo se mogu igrati utakmice s južnoameričkim momčadima... Sve su svemu, ispalo je super. Sve je dobro kad se sve dobro svrši, a dobro je i završilo - zaključuje Ivković.

Elvis Scoria kazat će ovako...

- Možda bi sad bilo iracionalno davati konačne ocjene jer je Hrvatska bila iznimno motivirana, dok Meksiko ipak nije dokraja. Takva kombinacija uvijek može donijeti ovakvo iznenađenje kakvo se dogodilo u Los Angelesu. Naši su dečki bili dobri, dobili su šansu i iskoristili je. Bilo je tu igrača koji su pokazali da se na njih može računati.

Scoria u zaključku:

- Jako je dobro što mi stalno obnavljamo taj potencijal. Zapravo, meni je to čak nevjerojatno, mi ga dvadeset godina obnavljamo, to je super. Stalno govorimo da će biti teško, ali, svejedno, stalno pronalazimo nove igrače. Očito imamo neku čudesnu moć.

Linker
19. travanj 2024 22:33