Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
SAMO HRABRO

ITALIJU TREBA ZABORAVITI! IZBORNIK MINI VATRENIH SE VEĆ OKREĆE TURCIMA 'Nema prostora za nikakvo očajavanje, to nije naš mentalitet'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2017. 22:20

U prvom susretu A skupine Europskog U-17 prvenstva hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u ogledu s Italijom. Jedini pogodak za „azzurre“ postigao je Kean dvije minute prije isteka regularnih 80 minuta.

Protiv favoriziranih Talijana izabranici Darija Bašića zaigrali su hrabro, otvoreno, imali svojih prigoda, ali bodovi su otišli Talijanima koji su odmah na otvaranju pritisnuli i već u 5. minuti probili desnu stranu. Veću opasnost spriječio je vratar „vatrenih“ Kotarski. U nastavku Hrvatska uspostavlja ravnotežu na terenu i nakon nekoliko dalekometnih pokušaja u 16. se ukazala prva ozbiljnija prigoda nakon što je talijanski napadač Kean igrao rukom na rubu kaznenog prostora. No, Nekićev udarac završio je u živom zidu, kao i ponovni pokušaj na odbijenu loptu. Najveću prigodu za Talijane imao je Kean. Igrač Juventusa našao se sam ispred Kotarskog koji ponovno odlično reagira i nogom zaustavlja loptu.

Nastavak je donio još otvoreniju igru. Pršir u 44. Iz slobodnog odlično puca, ali Ghidotti je odlično reagirao. Nedugo kasnije i Talijani prijete. Posebno opasan bio je pokušaj Merole glavom u 61. kojeg Kotarski krajnjim naporom zaustavlja. U 67. prazan gol spašava Hlevnjak koji glavom zaustavlja pokušaj Portanove. Pritisak Talijana u završnici ipak je urodio plodom i bodove prolaska u nastavak Hrvatska će morati tražiti protiv Španjolske i Turske.

- Nema prostora za nikakvo očajavanje, to nije naš mentalitet. U svlačionici sam osjetio da bi dečki htjeli već sutra igrati kako bi ispravili propuste. Teško je ovako primiti pogodak u završnici, ali oni će opet dati svoj maksimum - najavio je Bašić odmah susret drugog kola s Turcima.

Kako je utakmica odmicala kraju, Italija je počela sve jače pritiskati Hrvatsku.

- Trebalo se prilagoditi na ovako visoku razinu utakmice, gotovo seniorski nogomet. Pri kraju nam je ponestalo i fizičke snage, dobivali su nas Talijani u dvobojima i iskoristili su naš trenutak dekoncentracije. Moramo još poraditi na disciplini i odgovornosti u obrani, a što se tiče kreacije, našim je veznim igračima potrebno što više ovakvih utakmica s minimalno vremena i prostora. Tehnički su sjajno potkovani, ali moraju igrati sve brže i brže - poručio je izbornik.

Linker
08. svibanj 2024 08:22