Messi i Šimunović
 Reuters / Russell Cheyne Livepic
KOMENTAR DAMIRA VRBANOVIĆA

IZ HNS-A REAGIRALI NA 'PREBJEG' KVALITETNOG STOPERA 'On je ljut, nije bilo načina da ga se nagovori na promjenu odluke'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2017. 22:21

Što o odluci Joze Šimunovića da zaigra za Bosnu i Hercegovinu kažu u HNS-u? Dobili smo izvršnog direktora Damira Vrbanovića.

- Znamo za njegovu odluku. Obavljeni su razgovori s njegovim roditeljima, razgovarali smo i s Nogometnim savezom BIH. Korenspondencija je trajala, ali Jozo Šimunović je inzistirao da zaigra za BIH. Nije bilo načina da ga se nagovori na promjenu odluke, on je ljut. Ne vidi se u perspektivi u hrvatskoj reprezentaciji i to je to... Nema nikakve drame - kaže Vrbanović.

Priča Vrbanović da je Šimunović vjerojatno izgubio strpljenje.

- Gledajte, što ćemo sad lamentirati oko toga. Izbor je bio njegov. Ako je on odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu, svako nagovaranje na promjenu odluke gubi smisao. Naravno, ja se ne želim niti jednog trenutka miješati u bilo kakve izborničke odluke, pričati o tome je li ili nije trebao biti pozvan.

Izvršni direktor Vrbanović kaže dalje...

- Šimunović je svakako dobar nogometaš, ali držim da je veća tragedija za reprezentaciju - Arijan Ademi! To je za mene tri puta veća tragedija. Naravno, Ademi prije onih događaja. Ademi, onaj pravi Ademi sigurno ima mjesta u hrvatskoj reprezentaciji. Znate, reprezentacija nije klub, pa da kažeš da si pogriješio što u momčad nisi stavio nekog igrača, doveo ga... Ako Šimunoviću hrvatska reprezentacija nije izazov, onda što ćemo dalje pričati? Reprezentacija je najveća vrijednost hrvatskog nogometa, za koju svi naši reprezentativci kažu da je svetinja. Ukoliko on to nije osjetio...

Priča Vrbanović da su ovakve priče dosta komplicirane.

- Eto, da smo ga nagovarali, kako bismo mu mogli garantirati da će biti pozvan na sljedeća okupljanja, tko mu može dati tu garanciju? Ništa, sam je odlučio, želim mu sreću.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Linker
17. travanj 2024 00:50