Kai Pfaffenbach / REUTERS
OPTIMISTIČNI ČAČIĆ

IZBORNIK VATRENIH OTKRIVA SAMO ZA SPORTSKE 'Siguran sam da će Kralj veznjaka biti spreman za utakmicu godine!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2016. 15:46

Ima još dosta vremena do utakmice s Islandom, ali izbornik Ante Čačić već je spreman, pozorno prati sve što se događa sa svakim hrvatskim reprezentativcem, te možemo ustvrditi da je počela priprema za okršaj koji bi Vatrene mogao koracima od sedam milja gurnuti prema Svjetskom prvenstvu. Hrvatski izbornik želi nastaviti s uspjesima, nakon odličnog posla protiv Kosova i Finske namjera je jasna - nastaviti seriju pobjeda, a svjetske kvalifikacije za ovu godinu završiti još jednim trijumfom.

Nije se Čačić oglašavao nakon što su Vatreni pobijedili Fince, ali jučer je bilo razloga za razmijeniti koju riječ s izbornikom. Prije svega, naravno, jer je kapetan nacionalne vrste Luka Modrić dobio fantastično priznanje u Španjolskoj.

- Svi moramo biti ponosni na našeg kapetana Luku Modrića! To je veliko priznanje za njega, ali i za hrvatski nogomet i našu reprezentaciju. Iako njemu nikad ne nedostaje motiva, ovo će mu biti i dodatni poticaj. Činjenica jest da je ovim velikim priznanjem dobio pravu satisfakciju - kaže Čačić

Posebno naglašava da su ga izabrali igrači:

- Kada te izaberu isključivo igrači, onda je to najvjerodostojnije, najmjerodavnije. To je zaista veliko, veliko priznanje i naš ga je Luka zaslužio.

Naravno, sada se postavlja veliko pitanje hoće li Modrić biti spreman za okršaj s Islandom? Po onome što se može nazrijeti, njegov je nastup upitan, ali izbornik je veliki optimist.

- Ja vjerujem da će Modrić igrati protiv Islanda! Počeo je trčkarati, slijedeći bi tjedan trebao početi raditi s loptom, tako da zaista vjerujem da će biti spreman za okršaj s Islanđanima. Za Island bismo trebali biti kompletni.

Naravno, veseli činjenica da igra i Vedran Ćorluka, koji je imao problema na prošloj reprezentativnoj akciji. Jasno, iako je Modrić glavna hrvatska priča ovih dana, izbornika smo priupitali i o Nikoli Kaliniću. Hrvatski reprezentativni napadač zabio je hat-trick u pobjedi Fiorentine nad Cagliarijem, uspio je u asistirati. Kalinić je u odličnoj formi, svi ga hvale...

- Jako je dobro kad naši napadači zabijaju, tako se zaoštrava konkurencija. Kalinić trenutačno igra svoj najbolji nogomet u posljednje dvije godine.

Naravno, svi znamo da Čačić, kada se radi o prvom napadaču, prednost daje drugom sjajnom hrvatskom napadaču, Mariju Mandžukiću.

- Ove dobre igre i golovi Nikole Kalinića ne umanjuju kvalitetu Marija Mandžukića!

Mnogi će kazati da je maksimirski sraz s Islandom od onih ogleda koji bi mogli usmjeriti daljnje kvalifikacije. U slučaju trijumfa, Hrvatska bi počela širom otvarati vrata prema Rusiji.

- Svakako, pobjeda nad Islanđanima bila bi korak naprijed na putu prema Svjetskom prvenstvu. Ali daleko je sve to još, ima dosta utakmica do kraja - zaključio je Čačić

Toliko je rekao izbornik o tjednu koji mu je donio zadovoljstvo nakon što je Luka Modrić proglašen “kraljem” veznjaka u Primeri, a Kalinić još jednom pokazao svoja golgeterska umijeća.

Linker
20. travanj 2024 13:47