CROPIX
ISTINSKA KLASA

'JAKA JE HRVATSKA, JAKA I S OVOLIKO IZOSTANAKA' Hvale Vatrene na sva usta, ali jedan je Hrvat apsolutna zvijezda: 'On je kao čovjek sa šest očiju'

IZ ISLANDSKIH MEDIJA Sigurbjorn Heidersson, trener iz stožera islandskog nogometnog prvoligaša Valura
Piše: HinaObjavljeno: 10. lipanj 2017. 21:41

Uoči dvoboja s Hrvatskom najviše su prostora Islanđani poklonili Luki Modriću. Nije iznenađenje, kome će ako neće najboljem hrvatskom reprezentativcu.

- Modrić je čovjek sa šest očiju i kada ga stavite u “pola vrijednosti” opet je na terenu istinska klasa - figurativno je poručio trener Sigurbjorn Heidersson iz stožera islandskog prvoligaša Valura.

Einar Orn Jonsson, nekadašnji je rukometni reprezentativac Islanda, a danas je 40-godišnjak koji na islandskoj TV postaji ICB obnaša dužnost komentatora.

- Modrić je ključni igrač Hrvatske, gledao sam ga u finalu Lige prvaka. Nije prvi put osvojio najveći europski klupski naslov, ali očito je da nije izgubio radost, želju i motiv. Bude li Modrić na razini izdanja u Ligi prvaka, teško ćemo protiv Hrvatske kojoj upravo Modrić podiže igru na posebnu razinu - kazao je Jonsson.

Bjarnason tuguje

Zbog ozljede koljena u reprezentaciji nema Birkira Bjarnasona, 29-godišnjeg veznjaka Basela.

- Ne boli mene koljeno, imam osjećaj da mogu večeras trenirati, ali, nažalost, ne smijem još tri mjeseca - objasnio je Bjarnason.

Još su novinari Bjarnason upitali kako gleda na izostanak Rakitića i Subašića iz reprezentacije Hrvatske.

- Svaka momčad ima svojih izostanaka, meni je primarno žao što ja ne mogu pomoći našoj reprezentaciji. Što se tiče Hrvatske, jaki su i bez onih koji nedostaju, ali ja sam uvijek optimist. Vjerujem u moje suigrače, vjerujem u pobjedu - jasno je bez ustručavanja kazao Bjarnason.

Heldi Kolvidsson, pomoćnik izbornika Hallgrimssona, za kraj je dodao i jedan detalj za navijače.

- Dođite ranije na utakmicu. Kod nas je običaj da se kasni, jer svi imaju problema s parkiranjem. Zato mi je drago da je savez organizirao fan zonu za navijače, da se okupe na jednome mjestu prije početak utakmice. Hrvatska? Nakon što su ostali bez Rakitića i Subašića ostaje nam samo riješiti jednu dvojbu, a to je hoće li dvojac iz Intera igrati zajedno, hoće li od prve minute u momčadi biti Brozović i Perišić. Imamo informacije da je Kovačić starter, a možda budu i sva trojica, tko zna.... - riječi su Kolvidssona za islandski nogometni portal Futboli. J. Radić

Linker
20. travanj 2024 06:57