CROPIX
POBJEDA JE TU, ALI...

JEDNA OD NAJVEĆIH LEGENDI VATRENIH RAZOČARANA IGROM HRVATSKE Gol je plod greške, igrali smo presporo...

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 10. listopad 2016. 10:34

Hrvatska reprezentacija teškom mukom stigla je do pobjede protiv Finske u Tampereu (1:0) i tako u pobjedničkom ritmu nastavila svoj put prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Svoje viđenje utakmice za Jutarnji list dao je i legendarni nogometaš Vatrenih i Robert Jarni.

"Bravo za rezultat, za tri osvojena boda, ali igra naše reprezentacije me razočarala. Taj gol koji smo postigli, i koji nam je donio pobjedu, na neki način je plod grube pogreške finskog vratara Hradeckog, mogu kazati pravi dar.

Ne, nisam prekritičan, ne bih želio da me se krivo shvati, jer kad se pobjedi, onda sve zamjerke padaju u drugi plan. Naši su igrali presporo, nekako u širinu, pa nije bilo pravih prilika.

Cilj su ispunili, i to je najvažnije, ali ipak smo morali igrati bolje. Nije bitno što su Finci snagatori, što nemaju veze u konstrukciji igre, što praktično nisu izradili šansu, što su bez kreativnosti; pitanje je zašto i kako smo se mi nekako umrtvili.

Ono što zamjeram to je da nismo nastojali igrali po bočnim pozicijama, gubili smo se u nekim dodavanjima bez osvajanja terena.

Ali dobro je, ipak nam je, figurativno rečeno, pola momčadi nedostajalo. Kad bi tako trojicu, četvoricu najvažnijih igrača izgubile i najjače reprezentacije, sigurno bi se itekako osjetilo.

Teško je bilo nama pokraj malih ekrana proživljavati posljednje minute, i to ne zato jer bi Finci mogli svojom igrom stvoriti neku mogućnost za šut, već zato jer su to trenuci kad se događa panika, strah od kiksa, pa onda mogućeg izjednačenja.

Moramo biti zadovoljni rezultatom, to je jasno. Opet je naš najbolji igrač bio Perišić, posebno jer je pridonio obrani, u kojoj sam zadovoljan igrom dva stopera Vidom i Mitrovićem".

Linker
19. travanj 2024 20:53