Dan Mullan/Getty Images / Getty Images
MODRIĆ BRILJIRAO

JOŠ JEDNA MAESTRALNA UTAKMICA HRVATSKOG 'MAESTRA'! KAPETAN LUKA ODUŠEVLJEN 'Ostavili smo srce na terenu, ovako se igra za Hrvatsku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2017. 01:36

Andrej Kramarić dobacio je u Kijevu pojas za spašavanje hrvatskoj reprezentaciji i darovao joj priliku da za mjesec dana u baražu ipak ovjeri kartu za Svjetsko prvenstvo 2018.

Do 62. minute gotovo anoniman, Kramarić je izronio na deset metara od gola i glavom spakirao Modrićevu ubačenu loptu u mrežu. Grogirani Ukrajinci jedva da su napustili kut ringa, a Kramarić ih je ponovno poslao u nesvijest: ovaj put asistirao mu je Rakitić, koji su ušuljao iza leđa domaćoj obrani, a Kramarić je na drugoj vratnici podmetnuo nogu i dotukao suparnika.

Osim Kramarića, maestralnu je utakmicu odigrao i Luka Modrić koji je nakon susreta bio oduševljen pobjedom i plasmanom u dodatne kvlifikacije.

- U ovoj je utakmici bilo najbitnije pokazati karakter. Ostavili smo srce na terenu i odigrali jednu zrelu utakmicu bez žurbe i paničarenja. Ispunili smo sve što je izbornik tražio od nas. U drugom smo poluvremenu iskoristili sve svoje prilike, dok Ukrajina s druge strane nije bila pretjerano opasna, možda u jedan ili dva navrata. Svaka čast svima, sretni smo, ali nismo još napravili ništa. Tek sad slijedi ono pravo u playoffu. Ali, ovako se igra za Hrvatsku!

Kakva je atmosfera bila nakon Rujevice i Finske?

- Bio je velik pritisak, ali u Kijevu je bilo biti ili ne biti, zanli smo da moramo dobiti što je na kraju bilo i bolje. Ovo je bila utakmica za karakterne igrače i mi smo to defitivno pokazali. Trebali smo to možda i prije riješiti, ali dobro, nekad mora i težim putem. Kako god bilo, vjerujemo u prolaz, vjerovali smo i prije Finske. Treba ostati pozitivan, a navijačima poručujem da nas podržavaju, a mi ćemo se nastaviti boriti za Hrvatsku kao što smo to napravili i danas.

Linker
21. travanj 2024 00:33