CROPIX
PREGOVORI U TIJEKU

KAD JE NAJTEŽE, ONDA PRORADI NEUNIŠTIVA HRVATSKA VEZA Velika uzdanica Vatrenih nakon dva Dinama stiže u slavni klub - kod legende Hajduka!?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. ožujak 2017. 23:56

Igor Tudor doživio je drugi poraz kao trener Galatasaraya u subotu u Trabzonu, fokus već baca na dovođenje pojačanja za sljedeću sezonu. Konkretno radi na dovođenju Domagoja Vide, stopera Vatrenih, kojem ugovor s Dynamom iz Kijeva istječe u prosincu ove godine i na ljeto za njega neće moći tražiti veliki novac.

Tudor želi Vidu, pregovori su u tijeku, a uključen je i Anthony Šerić kao menadžer, još jedan bivši hrvatski reprezentativac i Tudorov prijatelj.

Vida je u kijevskom klubu od siječnja 2013. godine, kad su ga kupili iz zagrebačkog Dinama za pet milijuna eura. Uživa dobar status, postao je i jedan od kapetana. Na nekim utakmicama je nosio vrpcu. Odigrao je 131 susret, dao 10 golova i imao 8 asistencija.

Dobio je 26 žutih, niti jedan crveni karton. Tijekom zime htio ga je Bešiktaš, to nije realizirano zbog visoke cijene, no okolnosti se mijenjaju. Bešiktaš je tada doveo Mateja Mitrovića, a moguće je da od ljeta budu gradski rivali u Istanbulu.

Vida je profesionalnu karijeru započeo u Osijeku, devet susreta ima u dresu Bayera iz Leverkusena, a do kraja se afirmirao u modrom dresu. U travnju će napuniti 28 godina. Prema je uvijek isticao kako mu je lijepo u Kijevu i da je spreman ostati u Dynamu, novi ugovor nije potpisao, što Tudor želi iskoristiti.

Galatasarayju trebaju pojačanja jer aktualna ekipa nije mogla držati korak s najboljima. Dakako, prvi je uvjet da Tudor ostane trener, da ga Uprava podrži i na kraju sezone. Šuška se da je Fatih Terim opet bacio oko na Galatasaray, ali zasad su to kuloarske priče jer on je i dalje izbornik. Barem još neko vrijeme. Dosad nije bilo izjava čelnika koje bi dovele u pitanje Tudora.

Linker
20. travanj 2024 18:17