Cropix/Ronald Goršić
PUKLA 'LJUBAV'

KAKO JE OVO MOGUĆE U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI? 'S Antom Čačićem ne razgovaram već mjesecima'

POPUCALE VEZE Izbornik i tehnički direktor HNS-a više nisu u ‘ljubavi’
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. rujan 2016. 17:54

Kad su mlade vrste u pitanju, tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak je čovjek koji uvijek ima što za kazati. Uostalom, bio je stručni komentator na sportskom kanalu Arena prije, u poluvremenu i na kraju utakmice u Koprivnici.

- Našem Savezu veliki je interes da se mlada reprezentacija plasira na Europsko prvenstvo. Zato su uostalom iz A-vrste u mladu vrstu pušteni Marko Rog i Ante Ćorić. Pretpostavka jest da će Marko Pjaca i Mateo Kovačić biti u prvih jedanaest za sudar s Turskom, pa je logično da oni nisu mogli biti na raspolaganju mladoj vrsti Nenada Gračana. Ali moje je mišljenje kako je Tin Jedvaj mogao također biti pušten da igra u Koprivnici - kaže Jozak.

Je li se o tome razgovaralo s izbornikom A-vrste Antom Čačićem?

- Ne znam, jer s Antom Čačićem nisam razgovarao već nekoliko mjeseci!

Niste razgovarali s izbornikom A-vrste nekoliko mjeseci?! Nije li to pomalo neobično s obzirom na vašu funkciju?

- Nemam komentara na to vaše pitanje...

Zanimljivo... Čini li se samo nama ili i vama da tu nešto ne štima u odnosima? Međutim, Jozak je ostao zakopčan do grla na tu temu. Prebacio se na utakmicu sa Švedskom...

- Igrali smo na intervale. Dobro smo počeli, pa smo onda stali, pa onda smo loše počeli drugo poluvrijeme, pa smo se onda probudili. Analitički gledajući, mi smo kvalitetnija momčad od Švedske, međutim, oni su bili ono što mi nismo. Šveđani su u kontinuitetu odradili cijele kvalifikacije, a u prošlom ciklusu bili su prvaci Europe. Da smo cijelo vrijeme igrali onako kako smo igrali u intervalima kad smo bili bolji, mi bismo njih slomili. Kontinuitet naše predstave nije bio na razini.

Međutim, Jozak je optimist.

- Uvjeren sam da će nama biti lakše igrati protiv Šveđana na njihovu terenu. Ipak, jako se bojim utakmice u Gruziji! Gruzijska je momčad satkana od igrača koje ljudi ne znaju, ali su jako dobra momčad, strašno su agresivni. Više se bojim te utakmice, nego one u Švedskoj. Ako dođemo u Švedskoj u situaciju stani-pani, tipujem na naše, mi smo uvijek pravi u tim situacijama - zaključio je Jozak.

Linker
23. travanj 2024 03:45