Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
SLVAI SE I PO KIŠI I PO SUNCU

KAKVO ĆE VRIJEME DOČEKATI VATRENE? MA, NIJE BITNO Kad je kiša, Hrvatska gotovo uvijek pobjeđuje, posljednji poraz u 'bazenu' dogodio se prije 4 godine

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. listopad 2017. 13:49

Posljednje prognoze meteorologa izgledaju dosta povoljno. Kiša bi u Rijeci mogla stati već oko podneva te na taj način omogućiti igračima Hrvatske i Finske lakši posao za vrijeme dvoboja na Rujevici. No čak i ako prognostičari pogriješe i kiša ipak okupa sudionike utakmice, problema ne bi trebalo biti. Posljednji negativni rezultat u takvim uvjetima Hrvatska je ostvarila prije četiri godine.

U Maksimir je 11. listopada 2013. stigla moćna Belgija, a rasplet u skupini i prije dvoboja bio je dosta jasan. Belgija će biti prva, Hrvatska druga u skupini. Atmosfera oko reprezentacije bila je loša, na stadionu je bilo tek desetak tisuća ljudi, a Belgija je bila presnažna da ne bi iskoristila sve slabosti ranjenih Vatrenih. Romelu Lukaku dvaput je svladao Stipu Pletikosu, a Niko Kranjčar uspio je tek ublažiti poraz.

Kišna zagrebačka večer okupala je i izbornika Igora Štimca, kojem je to bila posljednja domaća utakmica koju je vodio. Bio je na klupi i četiri dana kasnije u porazu kod Škotske u Glasgowu pa mu je nakon te utakmice zahvaljeno na suradnji.

Hrvatska je poslije te Belgije odigrala još pet službenih natjecateljskih utakmica za vrijeme kojih je padala kiša i svih je pet dobila, svih pet pod vodstvom Ante Čačića. Krenulo je u listopadu 2015. protiv Bugarske u praznom Maksimiru, Perišić, Rakitić i N. Kalinić zabili su u 3:0 trijumfu. U Parizu na otvaranju Europskog prvenstva 12. lipnja 2016. godine Modrić je krasnim golom na kišnom Parku prinčeva srušio Turke, a 6. listopada iste godine Hrvatska se sa 6:0 prošetala Skadrom (Mandžukić tri gola, Mitrović, Perišić i N. Kalinić po jedan). Padalo je i 12. studenoga 2016. kad je u Maksimiru pao Island. Oba pogotka u 2:0 slavlju zabio je Brozović.

Rijeka, 041017.
Stadion Rujevica, pomocno igraliste.  Hrvatska nogometna reprezantacija odradila jutarnji trening uoci utakmice protiv Finske. Na fotografiji: Ante Cacic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Zadnji put kiša je pala prije mjesec dana protiv Kosova i to takva da je utakmica morala biti pomaknuta za dan kasnije. U nedjelju je, za razliku od subote kad je odigrano 20 minuta dvoboja, vrijeme bilo lijepo i Hrvatska je pogotkom Vide uspjela slomiti otpor gostiju. Pet utakmica, pet pobjeda, čak 13 golova i osam različitih strijelaca, nijedan primljeni pogodak. Neka kiša slobodno padne i večeras, samo da se niz nastavi...

Linker
24. travanj 2024 09:26